Copiii și verzarul, vedetele zilei de 1 iunie la Rășinari

Este o tradiție deja ca de 1 iunie să fie Ziua Copilului și Ziua Verzarului la Rășinari.

Foto: Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari
Ca în fiecare an, vedetele zilei de 1 iunie la Rășinari sunt copiii și această plăcintă dulce cu urdă și mărar, specifică localității: verzarul sau vărzarul.
”E vremea în care urda-i în cea mai bună condiție a ei, iar mărarul dă culoare placintei. De acolo, credem noi, vine și denumirea de verzar. Mulți ii spun “vărzar” și cei ce nu cunosc plăcinta se așteaptă să găsească un gust sărat al unei plăcinte cu varză… dar iată că de atâția ani, aceasta plăcintă devine tot mai populară și tot mai îndrăgită, dincolo de granițele satului nostru drag. Și cine poate propaga cultura mai bine decât copiii? Aceste este motivul pentru care le dezvăluim acest “dulce” sănătos și sațios, tocmai de ziua lor, de Ziua Internaționala a Copiilor.
Te așteptăm, așadar, în Rășinari!”, spun organizatorii
Programul evenimentului:
Joi, 1 iunie 2023
10.30 Întâlnire la Muzeul Etnografic Rășinari și degustare verzar, plăcinta dulce cu urdă și mărar
11.00 Piesă de teatru pentru copiii
12.00 Drumetie ghidată în împrejurimile Rășinariului.
Pentru participarea la eveniment trebuie doar să completați formularul https://docs.google.com/…/1FAIpQLSee5F5q1oF…/viewform… 
Acest eveniment este organizat de Asociația Pensiunilor Agroturistice Rășinari (APAR) și cofinanțat de Primaria Comunei Rasinari prin Agenda Culturală 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*