Copiii învață cum să protejeze planeta – FOTO

În Foaierul Bibliotecii ASTRA, elevii din clasele a VII-a de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Sibiu, însoțiți de cadre didactice, au participat la activitatea „Fresca Climatică!, menită să faciliteze înțelegerea problemelor schimbărilor climatice și să devină participanți activi pentru rezolvarea lor la școală și în viața cotidiană.

FOTO: Biblioteca ASTRA

Asociația Climato Sfera, în parteneriat cu Institutul Francez din București, a susținut atelierul de conștientizare a schimbărilor climatice și acțiuni concrete pentru redefinirea societății actuale într-una sustenabilă pentru oameni și planetă.

Copiii au învățat, în cadrul unui joc antrenant, care a presupus un parcurs printre panourile din expoziția „Un monde sans fin”, care sunt cauzele și consecințele schimbărilor climatice periculoase pentru viața pe Pământ, precum și ce soluții există pentru limitarea daunelor ireversibile.

 Preocuparea pentru viitorul planetei Pământ este una dintre temele de interes pentru comunitatea mondială, iar educația timpurie privind soluțiile de conservare a resurselor este o necesitate în societatea actuală. Proiectul educativ al Institutului Francez din București și al Asociației Climatosfera, urmărește evidențierea a numeroase aspecte privind modalitățile în care a fost utilizată energia de-a lungul istoriei, ascensiunea energiilor fosile și impactul umanității asupra mediului și, în special asupra, climei. În egală măsură, expoziția invită la reflecție în legătură cu posibile soluții de obținere a energiei nepoluante, dar și la modul de alimentație, alternative de transport sau planuri de urbanism.

Expoziția „Un monde sans fin” rămâne deschisă publicului în foaierul Bibliotecii ASTRA până la finalul săptămânii.

Activitățile Bibliotecii ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*