Copiii inhalează gaz din BALOANE ca să simtă că s-au drogat. „E la dispoziția oricui. Așa sărbătoresc la vârste de 11-13 ani”

A apărut o nouă modă în rândul copiilor și tinerilor care vor să simtă efectele drogurilor. Gazul ilariant din baloane, deși este extrem de toxic, este inhalat deseori de adolescenții români.

Foto: Europol – Facebook

Europol a tras un semnal de alarmă privind gazul din baloane, care mai este numit „funny gas”, pe care copiii din România îl inhalează pentru efectelor pe care le are, similare cu cele ale drogurilor.

 

Sindicatul a publicat și o filmare cu fete care par a fi în clase de gimnaziu, care „sărbătoresc începerea școlii” prin inhalarea acestui gaz.

„11-13 ani? Cam aceasta este vârsta fetelor din imagine care ‘sărbătoresc’ începerea noului an școlar. Euforie, amețeli, halucinații, stări de sufocare dar și stare de anxietate sunt doar câteva dintre efectele pe care le oferă protoxidul de azot, cunoscut popular drept ‘gaz ilariant’ sau ‘funny gas’. Acest gaz este la dispoziția oricui, fiind oferit spre vânzare la o simplă căutare pe web. Cu toate că acest gaz este utilizat în mod special în domeniul medical, auto și în cel alimentar, tot mai mulți tineri îl caută pentru aparentele efecte apropiate de droguri. Din păcate, nu există nicio Interdicție sau condiționalitate în achiziție sau utilizare. Nu figurează pe lista substanțelor interzise iar utilizarea lui în rândul tinerilor a căpătat o amploare în special în rândul copiilor. Se poate vedea în imagini tubul de gaz ascuns în ghiozdan iar cu ajutorul baloanelor, preiau gazul și îl inhalează. Este doar începutul obișnuinței cu consumul…”, a transmis sindicatul Europol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*