Copiii din Avrig au petrecut la „Ziua Copilului care Protejează Mediul”

„Ziua Copilului care Protejează Mediul” a adus vineri împreună peste 1500 de elevi, preșcolari și cadre didactice din școlile și grădinițele din Avrig.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

La cea de-a patra ediție, copiii de toate vârstele au participat la activități distractive cu mascote și animatori, la ateliere tematice de dans și pictură sau au confecționat brățări. Pe amatorii de mișcare pe două roți, campionul la ciclism Tudy Oprea, i-a însoțit într-un tur al Avrigului pe bicicletă iar la Casa de Cultură a Orașului Avrig au fost programate spectacolul de teatru „Sarea în bucate”, prezentat de Teatrul Gong și filmul „Regele leu”.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

Super eroii colectării selective: PETrică, Mărie-Hârtie, Miticlă, Biorel și Tanți Rezi, s-au aflat și ei printre copii și le-au reamintit să recicleze și să selecteze gunoiul în mod corect.

„Evenimentul, nu întâmplător legat de 1 Iunie, este o amplă campanie de conștientizare, prin care vrem să îi învățăm pe copii sa iubească natura și mediul înconjurător.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

„Ziua Copilului care Protejează Mediul” este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Liceul Gheorghe Lazăr Avrig, Școala Gimnazială Avrig, Liceul Tehnologic Mîrșa, Agenția pentru Protecția Mediului, Garda de Mediu, ADI ECO Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Biblioteca Orășenească Avrig, Clubul Copiilor Avrig, Asociația Pro Cycling, Școala de Dans Terra Dance II, și SOMA Salubrizare – Zona Avrig.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

Pentru copiii din afara orașului, Sc Lazar Trans Srl a asigurat și anul acesta curse gratuite tur – retur.

Mulțumim cadrelor didactice, instructorilor, animatorilor, voluntarilor și tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a activității!

Pentru că mâine este 1Iunie, le urăm tuturor copiilor să fie fericiți, să rămână curioși și inocenți și să se bucure din plin de ziua lor, împreună cu cei dragi!” au transmis reprezentanții Primăriei Avrig.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*