Copiii consumă droguri de la 10 ani. Psiholog: Sunt mulți cu depresii, care se taie

Un adolescent de 16 ani a fost prins drogat în apropierea Bibliotecii Naționale, chiar în centrul Capitalei. Jandarmii au găsit asupra lui peste 200 de pliculețe transparente, ce conțineau un praf alb, iar anchetatorii bănuiesc că ar fi droguri.

FOTO: www.pexels.com

Acesta nu este un caz izolat, însă, punctează Digi 24.

Ministerul Afacerilor Interne a publicat cifre îngrijorătoare despre care ONG-urile care luptă cu fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor vorbeau de foarte mulți ani.

Vârsta consumatorilor de droguri de la noi a scăzut la 10 ani. Copiii consumă substanțe foarte ieftine, denumite de specialiști „drogul zombie”. Acestea costă doar 10 lei și sunt combinații de medicamente sau substanțe sintetice periculoase care pot provoca boli psihice grave.

Copii de 10 ani care, în loc să se bucure de copilărie, se întâlnesc cu dealerii la colț de stradă și se droghează – este realitatea cruntă pe care o arată ultimele date făcute publice de Ministerul de Interne.

Primii care au tras un semnal de alarmă sunt medicii de la Spitalul de Psihiatrie Obregia din Capitală. Florina Rad, șefa secției de psihiatrie pediatrică Alexandru Obregia: Nu se poate corela cu vârsta debutului consumului. Din acest raport al MAI înțelegem că consumul poate să debuteze mult, mult mai devreme în viața copilului. Medicii avertizează că, la vârste atât de fragede, drogurile sunt mult mai periculoase și pe lângă dependență, duc la boli grave pe viitor.

Bogdan Gheorghe – medic la Agentia Anti-Drog: Boli psihiatrice grave: episoade paranoide, comportamente nocive, violente, verbal și fizic. Aceste substanțe psihoactive, sintetice, de natură sintetică, sunt concepute astfel încât să ducă la un efect mai intens mult mai rapid, dar care acest efect durează mult mai puțin, ceea ce conduce la apariția toleranței și dezvoltarea dependenței.

Continuă AICI:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*