Copiii aleargă la Maraton pentru cauza animalelor fără stăpân

Copiii iubesc animalele și demonstrează acest lucru. Fabian și Vlăduț, doi băieți în vârstă de 5, respectiv  12 ani aleargă la Maratonul Internaţional Sibiu cu intenția de a strânge bani pentru campania de sterilizări gratuite a câinilor și pisicilor, proiect inițiat de Animal Life Sibiu.

Fabian are 5 ani și anul acesta aleargă pentru prima dată la cursa copiilor de 4-5 ani la Maratonul Internațional Sibiu. Cauza lui este cât se poate de nobilă: proiectul Animal Life Sibiu “Campanie de sterilizări gratuite”. O mare dorinţă de a lui este să schimbe soarta animalelor abandonate. Visează la cât mai puţine animale chinuite, flămânde, accidentate sau bolnave. Iar acest lucru se poate realiza prin sterilizare. Astfel nu se mai nasc pui nedoriţi şi se reduce sursa abandonului. Dragostea pentru animale a mștenit-o, bineînțeles, de la părinți. Mama lui face parte deja din echipa Animal Life și se implică activ în salvarea și tratarea animalelor abandonate.

Vlăduț este un alt copil care aleargă 5 kilometri la Maratonul Internațional Sibiu pentru proiectul Animal Life. La cei 12 ani ai lui a îngrijit împreună cu familia o mulțime de puiuti abandonati, pe care i-au găzduit temporar. Asa ca Vlad știe ce înseamnă abandonul și își dorește tare mult sa ajute cât mai multe animale să nu sufere. ”Iubesc animalele si fac tot ce pot pentru a le ajuta. Pot alerga 5 kilometri, la cei 12 ani ai mei, dacă știu că efortul meu va duce la scăderea numărului de cățeluși aruncați la marginea drumului ca un gunoi. Prin contribuția mea și a voastră vreau să susținem campaniile județene anuale de sterilizare gratuită ale Animal Life.”, spune tânărul alergător.

Prin proiectul ”Campanie de sterilizări gratuite câini și pisici”, al Animal Life Sibiu, se dorește sterilizarea a minimum 280 de animale, provenind de la persoane cu venituri mici, de către o echipă de 2 medici, 2 asistenți și 10 voluntari, în perioada iunie – octombrie 2022. Suma totală necesară pentru această campanie se ridică la 38.100 lei.

”Sterilizarea animalelor de companie cu și fără stăpân este singura soluție pentru a preveni abandonul și cruzimea la care sunt supuse acestea. Deși legislația în vigoare prevede obligativitatea sterilizării, efectuarea acesteia de către persoanele cu venituri sau pensii mici este aproape imposibilă, atât datorită costurilor cât și a logisticii pe care o implică. Obiectivul nostru pentru această campanie este sterilizarea gratuită, în județul Sibiu, a unui număr de minim 280 de animale (câini și pisici) prevenind astfel mii de cazuri de abandon, accidente și suferință.”, spun reprezentanții Animal Life Sibiu.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*