Controale pe Olt

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu anunță că va intensifica, în perioada 28 aprilie – 1 mai, acțiunile de control, în special în zona râului Olt.

Controalele vor beneficia și de sprijinul  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Mihail Rasty” Sibiu.

În ultima vreme, membrii AJVPS Sibiu au colectat peste 15 tone de deșeuri de pe malurile Oltului, iar acum își propun să încurajeze păstrarea curățeniei, prin informarea și controlarea amatorilor de picnic și grătar în natură, conștientizarea importanței respectării perioadei de reproducere și, nu în ultimul rând, prevenirea, respectiv combaterea braconajului piscicol.

„Menționăm că, în perioada 7 – 23 aprilie, am efectuat acțiuni de supraveghere în care am găsit pescari recreativi care nu au respectat perioada de reproducere sau zonele de refacere biologică. Din păcate, am găsit și plase de pescuit în mai multe locuri, fapt care confirmă că este perioada cea mai lucrativă pentru cei care profită din pescuitul ilicit (peștii cu icre sau icrele au valoare mare). Este cea mai importantă perioadă din an și pentru noi, ca asociație de profil, deoarece avem obligația să asigurăm siguranța refacerii efectivelor piscicole.

Sesizările actelor de braconaj piscicol, precum și orice alte abateri la pescuit vă rugăm să le semnalați la numărul de telefon 0728.138.161“, transmite Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Următoarea acțiune de ecologizare va avea loc la Boița, sâmbătă, 28 aprilie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*