Controale la producătorii de conserve

În perioada 7-10 iunie, s-a desfăşurat, la iniţiativa Inspecţiei Muncii, campania națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile prelucrării şi conservării cărnii, prelucrării şi conservării peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora.

În cadrul acțiunii, inspectorii de muncă au urmărit identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată și luarea măsurilor care se impun pentru determinarea respectării de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniile prelucrării şi conservării cărnii, prelucrării şi conservării peştelui, crustaceelor şi moluştelor, fabricării produselor lactate şi a brânzeturilor, precum şi în domeniul comercializării acestora, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, s-a avut în vedere creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Francisc SZOMBATFALVI TOROK

„În perioada de desfăşurare a acţiunii, au fost verificați 49 de angajatori, fiind constatate 47 de deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere. Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale sub formă de avertisment, la 9 angajatori. Nu au fost depistate cazuri de muncă fără forme legale de angajare. Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost: netransmiterea în registrul general de evidență a salariaților (REGES/REVISAL) a suspendărilor contractelor individuale de muncă în cazul concediilor fără plată; netransmiterea în registrul general de evidență a salariaților (REGES/REVISAL) a elementelor contractelor individuale de muncă în termenul legal; neplata drepturilor salariale în termenul prevăzut în contractele individuale de muncă; nerespectarea dispozițiilor legale privind evidența muncii; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal”, a precizat Francisc Szombatfalvi -Török, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*