Contractele pentru digitalizarea Spitalelor de Pneumoftiziologie și Psihiatrie au fost semnate

Investiții majore în tehnologii de ultimă generație pentru îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienți și personal medical.

Foto: Spitalul de Psihiatrie Sibiu

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean a semnat încă două contracte de  finanțare  pentru continuarea procesului de   digitalizare  a  Spitalului  de Pneumoftiziologie și a Spitalului Clinic  de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.

Valoarea celor două proiecte este de 6,981,250 lei fără  TVA, fiind obținute de Consiliul Județean  Sibiu,   fonduri  nerambursabile prin  Planul   Național   de  Redresare  și Reziliență  (PNRR) .  Aceste  noi   achiziții  sunt deja  demarate  având ca  termen de depunere:

–      27 mai  2025  ora  15.00 pentru digitalizarea Spitalului Clinic  de  Psihiatrie „Dr.

Gheorghe Preda”

–      2 iunie  2025 ora 15.00 pentru digitalizarea Spitalului de Pneumoftiziologie.

„Prin continuarea procesului de digitalizare îmbunătățim semnificativ calitatea serviciilor  medicale  pentru pacienți  și  contribuim  la   o  mai  bună  gestionare a resurselor.  Un  sistem informatic  integrat este esențial  pentru eficiența proceselor interne și  pentru accesul  rapid și  sigur la  datele medicale.  Astfel de investiții  în tehnologie sunt nu doar o necesitate pentru a răspunde nevoilor actuale ale comunității, dar și o aliniere la standardele europene, asigurând o îngrijire medicală de calitate, sigură și performantă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Modernizarea infrastructurii  IT a celor două spitale este  esențială și  are ca scop integrarea unui sistem informatic medical complet și optimizarea fluxurilor de lucru din  spital: În cadrul proiectului se vor achiziționa echipamente hardware și software, precum și  dezvoltarea unor module informatice dedicate  managementului  clinic, administrativ și logistic.

➢            Extinderea platformei „Portal Medical” – va permite vizualizarea studiilor imagistice, acces online pentru medicii de familie la pacienții internați, date privind cheltuielile medicale, bază de date cu donatorii de sânge (vor putea fi transmise campanii prin SMS, în caz de nevoie);

➢            Aplicație mobilă pentru medici și asistente – permite accesarea dosarului

electronic   direct   de  la   patul  pacientului;   se  pot  face  programări  la

investigații, săli de operație; programări consult;

➢            Sistem de brățări de identificare a pacienților – va permite identificarea rapidă și precisă a pacienților (în special a celor inconștienți), reduce erorile în administrarea tratamentului;

➢            Dosar    îngrijire   pacient   –    disponibil   asistentelor,  cu    date   privind tratamentul,  temperatura  corporală, tensiune  arterială,  puls,  evoluția tratamentului;

➢            Sistem   Voice   to  Text  –  permite transcrierea  diagnosticării  din  vorbire directă în text;

➢            Telemedicina – permite consultarea de la  distanță a pacientului de către

medicul specialist;

➢            Module de gestiune a aparaturii medicale, evaluării personalului medical,

a stocului de medicamente etc.

Contractul de finanțare pentru digitalizarea  Spitalului  Clinic Județean de Urgență Sibiu   a  fost   deja   semnat,  iar  licitația  pentru  contractarea Sistemului  informatic medical integrat (componentă hardware și software) a fost demarată, în prezent fiind în etapa de evaluare tehnică, termenul inițial pentru finalizarea evaluării este 24 iunie

2025.

 

Portal Medical este  singura platformă digitală din țară care oferă posibilitatea pacienților de a -și consulta istoricul online, de face programări la cele mai mari spitale din județul Sibiu. Dacă încă nu aveți  cont o  puteți  face doar la  un  click distanță accesând –  https://portalmedical.cjsibiu.ro/.