Contract reziliat cu italienii de la Impregilo

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale S.A, în calitate de beneficiar al contractului de lucrări „Proiectare și execuție Autostrada Orăștie – Sibiu, Lot 3: km 43+855 – km 65+96” a notificat, miercuri, antreprenorul Salini Impregilo SpA cu privire la încetarea contractului menționat, în conformitate cu prevederile contractuale, ca urmare a nerespectării obligațiilor asumate de către antreprenor.

„CNADNR SA va întreprinde demersuri pentru recuperarea tuturor și oricăror costuri/pierderi/daune suferite în legătură cu executarea necorespunzătoare a obligațiilor contractuale de către Antreprenor și în vederea finalizării obiectivului de investiții Autostrada Orăștie – Sibiu, Lot 3“, se arată într-un comunicat de presă al companiei de autostrăzi.

Lucrare necorespunzătoare

 Autostrada este închisă pentru reparaţii în acest moment, ceea ce înseamnă pierderi pentru transportatori şi kilometri în plus pentru cei în tranzit. Expertiza efectuată pe tronsonul de autostradă cuprins între Sibiu și Orăștie, care a luat-o la vale, a scos la iveală lucruri foarte grave. Drumul nu are fundație, iar umpluturile sunt realizate din materiale de slabă calitate. Experții angajaţi de CNADNR susțin că societatea care a construit autostrada nu a respectat proiectul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*