Contract pentru zece străzi -Acesta este primul pachet de străzi care va fi modernizat în 2015

Contractul pentru proiectarea și modernizarea a zece străzi din zona Terezian – Viile Sibiului a fost atribuit în urma unei proceduri electronice de achiziție publică. Câştigătoare este asocierea Comtram – SC DPC SA – Geiger Transilvania – Electron Impex SRL – Neoplan SRL, care va încasa 6.729.931,36 lei, fără TVA.

Contractul cuprinde realizarea proiectării și execuția lucrărilor de modernizare a străzilor Crișului, Odessa, Viile Sibiului, Traian Demetrescu, Ghețăriei, Mureșului, Bujorului, Ecaterina Teodoroiu, Petru Maior și Lăptăriei. „Am contractat lucrările pe primul dintre cele trei pachete de străzi care vor intra în lucru anul acesta. Noi sperăm, însă, să existe o mobilizare foarte bună de partea constructorului pentru a finaliza lucrările cât mai repede, pentru că avem resursele financiare pentru achitarea lucrărilor. Subliniez faptul că este vorba de străzi neamenajate cu asfalt, situate în cartierele sibiene, pentru că acestea reprezintă o prioritate pentru noi. Procedurile pentru celelalte două pachete de străzi sunt în curs, în prezent, și, dacă totul merge bine, vom semna contractele în prima jumătate a anului“, a precizat primarul interimar Astrid Fodor.

Lucrări prevăzute

Astrid FodorÎnainte de începerea efectivă a lucrărilor pe aceste străzi, asocierea câștigătoare are termen de trei luni să predea municipalității proiectele tehnice și detaliile de execuție pentru modernizarea celor zece străzi. Lucrările efective vor începe după realizarea proiectării. Perioada de garanție oferită de constructor este de cinci ani. Astfel, pe Odessa și Petru Maior se va efectua modernizarea rețelelor de apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială și amenajarea carosabilului și trotuarelor. Pe Crișului, Bujorului și Ecaterina Teodoroiu se vor moderniza rețelele de apă și canalizare unitare şi se va amenaja carosabilul și trotuarele. În Viile Sibiului sunt programate lucrări de modernizarea a rețelelor de apă și canal menajer şi amenajare a carosabilului și a trotuarelor. Pentru Mureșului, contractul stipulează modernizarea rețelei de apă potabilă, deorece rețeaua de canalizare a fost deja modernizată, dar şi amenajarea carosabilului și a trotuarelor. Pe Lăptăriei este preconizată modernizarea rețelei de canalizare menajeră şi amenajarea carosabilului și a trotuarelor, deoarece rețeaua de apă a fost modernizată în anii precedenți. Pe Traian Demetrescu și Ghețăriei se vor amenaja carosabilul și trotuarele.

Stradă închisă

De luni, strada Macaralei va fi închisă traficului. „Modernizarea străzii Macaralei, împreună cu lucrările deja în curs pentru reabilitarea străzii Oţelarilor, sunt foarte importante pentru locuitorii cartierului Lazaret, pentru că cele două străzi sunt artere principale care asigură legătura cu centrul oraşului. Vom continua lucrările la străzi în cartierul Lazaret, fiind prevăzută anul acesta contractarea lucrărilor de modernizare pentru străzile Principatele Unite şi Strungului“, explică Fodor. În sezonul rece, se va lucra la reţele şi se va executa săpătura generală, urmând ca modernizarea structurii rutiere să înceapă la primăvară. Lucrările de pe Macaralei includ modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, precum şi modernizarea carosabilului şi a trotuarelor, valoarea alocată acestora fiind de 948.251,82 lei, fără TVA. Investiţia face parte din proiectul finanţat din fonduri structurale care vizează şi reabilitarea străzilor Măgheranului, Calea Guşteriţei şi Oţelarilor. Contractul pentru execuţia lucrărilor, valoare totală de 14.210.630 lei, fără TVA, a fost semnat în iulie 2014 şi are ca termen de finalizare sfârşitul acestui an.
Modificări în trafic

În contextul în care în zonă strada Oţelarilor este deja în lucru, iar strada Macaralei va fi şi aceasta închisă, până la sfârşitul acestui an, traficul va fi deviat pe ruta Principatele Unite –Luceafărului/Ecaterina Varga – I. S. Turgheniev – Lazaret – Calea Guşteriţei sau pe Henri Coandă – cartier Vasile Aaron. Turgheniev devine de luni, 16 februarie, stradă cu sens unic, dinspre Maşiniştilor spre Lazaret. Pe Turgheniev vor circula şi mijloacele de transport care utilizau înainte strada Macaralei.
30
de luni are termen de finalizare pachetul de străzi contractat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*