Continuă lupta împotriva șoferilor beți și drogați

În perioada 26 – 28 aprilie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 14 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 40 de permise de conducere, au fost retrase 25 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 600 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 209.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere fără permis și cele de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: arhivă

Exemple semnificative:

La data de 27 aprilie a.c., în jurul orei 00.30, în localitatea Șeica Mare, polițiștii rutieri din cadrul Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitatea Ruși. Testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 01.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Corneliu Coposu  de către un localnic în vârstă de 28 de ani. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că dreptul sibianului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență în organism a două substanțe psihoactive. Aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 02.30, în localitatea Alțina, polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106 de către un bărbat în vârstă de 24 de ani, din Brateiu. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a conducătorului auto a indicat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 16.30, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe Șoseaua Sibiului de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Axente Sever. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență în organism a substanțelor psihoactive. Aaceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, șoferul  fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*