Continuă controalele la stațiile de carburanți și GPL din județ

În urma tragediei de la Crevedia și în urma dispozițiilor primului ministru Marcel Cilolacu, la nivelul întregii țări au început controale la cei care comercializează combustibili, inclusiv GPL.

Foto: Arhivă

Prin Ordinul Prefectului județului Sibiu, Mircea-Dorin Crețu, s-au constituit Comisii Mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

În perioada 05.09-11.09.2023, comisiile, alcătuite din reprezentanți ai nu mai puțin de 11 instituții publice au efectuat 87 controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

„Din datele centralizate până azi, 12.09.2023, au fost raportate 40 deficiențe și disfuncționalități constatate și au fost aplicate un număr de 29 de sancțiuni contravenționale dintre care 5 amenzi în valoare de 128 500 lei și 24 avertismente. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către  ISU, ITM, Garda de Mediu și Autoritatea Vamală Română-Biroul Vamal de Interior Sibiu.

Menționăm faptul că, până la acest moment nu a fost dispusă suspendarea activității niciunui operator economic sau instituție care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL” au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*