Constructorul sibian Con-A este pe cale de a finaliza un nou stadion – municipalul de la Târgu Jiu

Con-A, compania de construcţii sibiană care a ridicat marele stadion Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cea mai modernă din ţară, a devenit un punct de referinţă în construcţia arenelor sportive. În acest moment, un consorțiu de firme condus de Con-A se ocupă şi de lucrarea de construire a arenei de la Târgu Jiu. Din păcate, data de dare în folosință a stadionului este incertă, din cauză că Guvernul întârzie ultimele plăți. Ar mai fi nevoie de circa 4 milioane de euro.

Numele Con-A este cunoscut la nivel național mai ales datorită construcției Arenei şi a Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Con-A este una dintre cele mai mari companii de construcţii din ţară. „Amprenta” sa în Sibiu se poate vedea la terminalul nou al Aeroportului Internațional Sibiu, hotelul Ramada, noul sediu al Bibliotecii Județene ASTRA și Centrul de Afaceri Sibiu.

Noul stadion din municipiul Târgu Jiu are 12.500 locuri și îl va înlocui pe cel vechi, iar valoarea investiţiei depășește cu puțin 20 de milioane de euro. Arena va avea pistă de atletism, iar la cele două capete ale stadionului vor fi ridicate un hotel cu 38 de camere şi două apartamente şi un corp administrativ, ambele cu regim de înălțime P+4E, în care se vor regăsi birouri, săli de conferinţe şi protocol, cantină, săli de forţă şi de antrenamente și o parcare subterană pentru 150 autoturisme.

Stadionul gorjean va îndeplini cerințele nivelului 4 UEFA, nivel care asigură condiții mai mult decât suficiente pentru desfășurarea de meciuri din competițiile naționale.

Construirea stadionului de la Târgu Jiu a avut și un efect social important pe piața de muncă locală. Astfel, compania de construcții Con-A a ajuns în județul Gorj cu o ofertă bogată de locuri de muncă, fiind unul dintre participanții marcanți la bursa generală a locurilor de muncă, derulată în luna aprilie 2016 la Târgu-Jiu și, de asemenea, a solicitat sprijinul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj pentru găsirea de forţă de muncă în vederea derulării lucrărilor de pe șantierul de la Târgu-Jiu.

Astăzi, lucrările sunt aproape finalizate, beneficiarul lucrării, Compania Națională de Investiții SA având însă nevoie de o suplimentare a finanțării guvernamentale. Potrivit declarațiilor autorităților locale, partea de finanțare locală nu ar reprezenta, în acest moment, o problemă, însă guvernul trebuie să asigure cheltuielile de finalizare a investiției.

„Stadionul, dacă mă întrebaţi din punct de vedere al obligaţiilor pe care le avem, partea noastră de obligaţii o ştim, o respectăm. Rămâne să vedem când va fi introdus în Guvern un proiect de hotărâre pentru finanţarea diferenţei de bani necesare pentru lucrările pe care le avem de făcut. E vorba de o sumă destul de mare, pe care nu o putem aloca de la bugetul local şi pe care Compania Naţională de Investiţii a făcut tot posibilul să o treacă, ca şi proiect, prin toate comisiile”, a declarat recent, pentru presa locală, viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Viceprimarul și-a exprimat speranța că, în curând, proiectul de hotărâre va fi introdus la următoarea şedinţă de Guvern şi va fi finanţată lucrarea care mai este de făcut la stadion. „E vorba de o sumă de aproximativ 4 milioane euro, dacă luăm în calcul tot ce este necesar pentru lucrările exterioare, atât partea de utilităţi, cât şi partea de infrastructură pe verticală”, a mai precizat edilul gorjan. Autorităţile locale dau însă asigurări că stadionul va fi finalizat până la sfârşitul toamnei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*