Constantin Chituță, managerul Muzeului Brukenthal, a devenit cetățean de onoare al municipiului Iași

Alexandru Constantin Chituță a fost ales cetățean de onoare al Municipiului Iași. Muzeul Național Brukenthal are o colaborare deosebită cu Primăria Municipiului Iași, Muzeul Municipal Regina Maria și Universitatea Națională de Arte ”George Enescu” din Iași.

Foto: Muzeul Național Brukenthal
În plus, la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Artă Contemporană 7 artiști contemporani ieșeni vor fi reprezentați prin lucrări de pictură, sculptură și textile.
”Vreau să mulțumesc domnului Mihai Chirica, primarul municipiului Iași și membrilor Consiliului Local Iași pentru votul de astăzi de atribuire a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași!
Este un lucru care mă onorează dar îl consider și o recunoaștere a ceea ce împreună cu doamna Aurica Ichim, directoarea Muzeului Municipal Regina Maria din Iași, cu dl. prof. dr. Adrian Stoleriu, decanul Facultății de Arte și cu dl. prof. dr. Aurelian Bălăiță, rectorul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași am organizat la Iași.
Au fost foarte multe evenimente culturale de calitate, care au adus o notă distinctă. Au fost expoziții care au dublat numărul de vizitatori la Muzeul Municipal Regina Maria din Iași. Au fost evenimente realizate în premieră în Moldova. Toate acestea au fost făcute în decursul anilor. Au fost făcute cu mult profesionalism și cu multă dăruire. Așa cum s-a afirmat, în urma colaborării, între Sibiu și Iași există o autostradă culturală care ne face să fim apropiați și prieteni. Această distincție nu e doar o recunoaștere e și un imbold de a continua relația de prietenie și colaborare cu instituțiile culturale din capitala Moldovei.
Cred că astăzi colaborarea și munca în echipă este o condiție de la care nu se poate trece cu vederea.
Mulțumesc pentru recomandare Muzeului Municipal Regina Maria și Facultății de Arte din cadrul Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.
Mulțumesc colecționarului George Șerban. Împreună am făcut lucruri memorabile, nu doar pentru Iași, cât pentru tot ce înseamnă cultură, artă și frumos.
PS. pentru prieteni: Deocamdată am treabă la Sibiu, nu mă mut la Iași chiar dacă am fost invitat! Iașul e un oraș superb, cu oameni extraordinari, foarte dedicați și implicați. Iar instituțiile culturale de acolo: Muzeul Municipal Regina Maria, Ateneul Național din Iași, Opera Națională etc fac lucruri minunate.
MULȚUMESC!”, a declarat Constantin Chituță, managerul interimar al Muzeului Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*