Constantin Chiriac, la primirea titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu: ”Mulțumesc acestui oraș”

„Tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului am făcut pentru Sibiu, legat de Sibiu și gândind pentru Sibiu”, a declarat Constantin Chiriac ieri, în cadrul ceremoniei de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu.

Foto: Primăria municipiului Sibiu

Ceremonia de decernare a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu managerului Teatrului Național Radu Stanca Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, domnul Constantin Chiriac a fost organizată discret, la Primăria Sibiu. Acest eveniment a fost onorat cu prezența de către Înaltpreasfinția sa Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului Laurențiu Streza, Raluca Turcan – Ministrul Culturii, ES Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Austria, doamna Kerstin Ursula Jahn – Consulului Germaniei la Sibiu, domnul Robert Hanea – președinte și CEO al Therme Group, doamna Gilda Lazăr – director corporate affairs & communication la JTI România, aceștia vorbind despre maestrul Chiriac din perspectiva proprie, a colaborării deosebite pe care au avut-o și continuă să o aibă.

”Este o zi cu totul și cu totul specială, încărcată de emoții și semnificații! După 31 de ani de Festival Internațional de Teatru și alți 13 ani de actor al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, pe care l-am ctitorit ca teatru național, primesc acest titlu atât de onorant, de Cetățean de Onoare al Municipiului Sibiu.
Tot ceea ce am făcut de-a lungul timpului am făcut pentru Sibiu, legat de Sibiu și gândind pentru Sibiu, indiferent în ce loc anume de pe pământ am fost. Este o împlinire fără precedent să mergem în peste 100 de țări și să reprezentăm cu mândrie acest oraș plin de istorie, de semnificații și de oportunități pe care am încercat să le pun în valoare.
Este o încununare, o privire retrospectivă și, în același timp, este un început pentru că sunt atât de multe proiecte de realizat. De curând, Fabrica de Cultură este în patrimoniul Sibiului, se creează la Sibiu un Institut de Cercetări al Academiei Române. Am văzut acum, la New York, cel mai important centru de artele spectacolului, construit pe locul Turnurilor Gemene de un mare prieten al Sibiului, arhitectul Joshua Ramos. Sunt obiective pe care le avem în față.
Dincolo de toate, a fost întotdeauna Măria Sa Publicul, pentru care, împreună cu doamna primar Astrid Fodor, cu domnii consilieri locali, cu echipa TNRS, a FITS, a Școlii de Teatru, a ULBS, gândim binele și frumosul oamenilor din Sibiu, din regiune, în dialog cu țara și cu toată lumea.
Mulțumesc acestui oraș. Mulțumesc tuturor echipelor, oamenilor pe care i-am condus și i-am avut în jurul meu și cu care am gândit proiecte. Mulțumesc familiei mele, prietenilor, tuturor celor care au înțeles că, împreună, rațiunea noastră de a fi este a dărui. Nu întâmplător ultima imagine din filmul prezentat în timpul ceremoniei este <<Sibiu, te iubim!>>”, a declarat Constantin Chiriac, la primirea titlului.
„În calitatea sa de manager al Teatrului Național Radu Stanca Sibiu, a dezvoltat această instituție la nivelul instituțiilor prestigioase de cultură din lume. Inițiator și președinte al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac a reușit să transforme Sibiul într-o uriașă scenă pentru cultură, pentru artele spectacolului. Rezultatul acestor eforturi este un Festival recunoscut internațional pentru calitatea actului cultural, un regal al artelor spectacolului pentru publicul sibian, românesc și internațional și vizibilitate pentru Sibiu, ca locație culturală de excelență. Efectele Festivalului nu se limitează doar la cultură, ci se răsfrâng asupra turismului sibian, asupra industriei locale a ospitalității și are efecte pozitive asupra economiei sibiene în general. De 30 de ani FITS este unul dintre motoarele de dezvoltare a orașului! Felicitări, maestre Chiriac! Sibiul este onorat să vă aibă alături! În numele orașului, vă mulțumesc pentru o contribuție inestimabilă în conturarea unui Sibiu cultural de care suntem mândri!”, a transmis primarul Astrid Fodor, gazda evenimentului

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*