Constantin Chiriac, decorat cu Crucea Râmnicului

Maestrul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național ”Radu Stanca” a primit Curucea Râmnicului de la Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în cadrul Concertului Extraordinar de Colinde „Hristos Se naște, măriți-L!”, desfășurat la Râmnicu- Vâlcea.

La finalul unei seri de colinde și poezie, Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS, a primit CRUCEA RÂMNICULUI, în semn de mulțumire și de prețuire, din partea Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.
Acordarea înaltei distincții a avut loc în cadrul Concertului Extraordinar de Colinde „Hristos Se naște, măriți-L!”, aflat la cea de-a VIII-a ediție, pe scena Sălii Sindicatelor din Râmnicu-Vâlcea, și unde maestrul Constantin Chiriac a susținut un recital de poezie.
„Constantin Chiriac este un iubitor de biserică, un om foarte credincios, dar și un iubitor de Râmnic, mai ales pentru faptul că, în fiecare an, a ales să dăruiască câte un spectacol. Atunci când Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu se desfășoară și când Sibiul devine Capitala Europei din punct de vedere cultural, Râmnicul se atașează și el prin bunăvoința și prin darul pe care îl face Arhiepiscopiei Râmnicului maestrul Constantin Chiriac, cu un concert de muzică fado”, a spus ÎPS Varsanufie.
Directorul TNRS a anunțat că, anul viitor, publicul din Râmnicu-Vâlcea se va putea bucura de frumosul spectacol al Naționalului sibian, ”Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*