Constantin Chiriac a devenit astăzi Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu. Ceremonia de decernare a titlului s-a desfășurat cu ușile închise

De astăzi municipiul Sibiu are, oficial, încă un cetățean de onoare: maestrul Constantin Chiriac, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și director al Teatrului Național „Radu Stanca”. Ceremonia de decernare a titlului onorific s-a desășurat la Primăria Sibiu, în prezența câtorva oficialități de la nivel local și național.

Foto: Raluca Turcan facebook

La ceremonia de conferire a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Sibiu maestrului Constantin Chiriac, ceremonie care s-a desfășurat astăzi la Primăria Sibiu, au luat parte, printre alții, Ministrul Culturii, primarul Sibiului, Astrid Fodor, ambasadorul României la Viena, Emil Hurezeanu, Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu, directori ai instituților de cultură din Sibiu și alți reprezentanți ai administrației locale. Evenimentul nu a fost anunțat în prealabil, fiind unul privat, desfășurat cu ușile închise.

„Maestrul a reușit prin performanțele actoricești remarcabile, prin viziunea mereu inovatoare, să așeze scena teatrală românească pe un piedestal mondial și, implicit, să angreneze Sibiul într-un proces de dezvoltare economică continuă, ce se reflectă, în definitiv, în calitatea vieții sibienilor”, a postat pe pagina de facebook ministul Culturii, după încheierea ceremoniei.

Consiliul Local Sibiu a decis încă din 2021 acordarea titlului de Cetățean de onoare al municipiului Sibiu maestrului Constantin Chiriac.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*