Consiliul Local va delega atribuțiile de primar al Sibiului unuia dintre viceprimari, după suspendarea lui Fodor

Viceprimarul Corina Bokor (FDGR) va prelua, cel mai probabil, atribuțiile de primar al municipiului Sibiu, după ce prefectul Adela Muntean a suspendat-o din funcție pe Astrid Fodor.

Reprezentanții Primăriei au anunțat că Astrid Fodor va ataca în instanță ordinul prefectului, dar, între timp, Consiliul Local va desemna unul dintre viceprimari să preia atribuțiile edilului-șef. În condițiile în care liberalul Tiberiu Drăgan a devenit viceprimar abia de o lună, iar Forumul German are oricum majoritatea în Legislativul municipal, este de așteptat ca atribuțiile de primar să fie preluate de Corina Bokor.

Corina Bokor

„În data de 3 iulie, Primăriei municipiului Sibiu i-a fost comunicat ordinul prefectului nr. 262 cu privire la încetarea mandatului de primar al doamnei Astrid Fodor în contextul raportului Agenției Naționale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate constată de această instituție. Primăria Municipiului Sibiu va lua măsurile prevăzute de lege în acest caz. Astfel, Consiliul Local Sibiu va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimarii municipiului cu atribuțiile primarului municipiului Sibiu. Doamna primar Astrid Fodor va ataca în instanță acest ordin al Prefectului. Până la judecarea pe fond a acestei acțiuni, primarul Astrid Fodor va cere în instanță suspendarea efectelor Ordinului Prefectului Județului Sibiu”, a declarat Mirela Gligore, șefa Serviciului Comunicare, Relații Externe și Marketing, la solicitarea Mesagerului de Sibiu.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*