Consiliul Local Sadu a decis cum vor circula motocicletele și ATV-urile pe raza comunei

În ședința ordinară din 29 Iunie, Consiliul Local Sadu a aprobat  Regulamentul privind conservarea ecosistemului si reglementari privind circulația  motocicletelor, ATV-urilor si mașinilor off-road pe raza UAT Sadu – județul Sibiu.

Foto: Captură video Facebook Comuna Sadu

Forma finală a regulamentului a fost stabilită în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în data de 27 iunie.

„Primăria Sadu este încântată să anunțe că această Dezbatere Publică a fost  principala cheie pentru elaborarea unui regulament echilibrat și benefic pentru toate  părțile interesate. De asemenea, le mulțumește tuturor celor care au fost prezenți la  ședința de lucru și s-au implicat aducând la masa dezbaterii soluții realiste și sesizând  inadvertențe sau neclarități, care au putut fi astfel remediate.

La Dezbaterea Publică din data de 27 iunie 2023 au participat 30 persoane,  fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor: IJJ Sibiu, ANANP Sibiu, ANM CJ Sibiu, APM  Sibiu și ai asociațiilor: Transilvania Enduro Trans, Enduro Guided Tours, Wild Ride  Tours & Training, Profi Moto Snop, Red Bull Romaniacs.

Principalele modificări și clarificări de conținut aduse regulamentului în urma  dezbaterii se referă la:

  • Definirea criteriilor pentru „îndrumătorii de turism de aventură”, asociații care  trebuie sa cunoască topografia împrejurimilor, sa aibă cunoștințe despre flora  si fauna zonei, de prim – ajutor in caz de accidentare si de mecanică.
  • Includerea în regulament a categoriei „practicanților de sporturi sporturi cu  motociclete, ATV-uri si mașini off-road neafiliați unor grupuri sau asociații”, care  vor avea aceleași drepturi și obligații cu grupurile sau asociațiile.
  • Clarificarea capitolului de Sancțiuni, în sensul evitării dublei-reglementări și  aplicării, în acest sens, a reglementărilor deja în vigoare (Codul Silvic și OG  2/2001, privind regimul juridic al contravențiilor, cu modificările și completările  ulterioare)
  • Modificarea cuantumului taxelor prevăzute inițial și introducerea posibilității ca  persoanele juridice să achiziționeze abonamente.

„Campania publică de conștientizare «Casa Noastră-Experiența Ta», derulată  în perioada mai-iunie 2023, a avut ca scop principal provocarea unui dialog deschis și  sincer pe temele de interes pentru toate părțile interesate: iubitorii naturii, pasionații de  sporturi cu motociclete, ATV-uri si mașini off-road, comunitatea din Sadu și autoritățile  publice.

Dezbaterea publică din data de 27 iunie a fost o confirmare că valorile comune  ne dau echilibrul de care avem nevoie pentru a colabora și a găsi cele mai bune soluții.  Respectul față de nevoile celorlalți este o formă de libertate pe care o prețuim și o  promovăm prin guvernare participativă. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și  au participat activ la elaborarea acestui Regulament”, declară primarul comunei Sadu,  Valentin Ivan” au transmis reprezentanții Primăriei Sadu într-un comunicat de presă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*