Consiliul Județean Sibiu a obținut locul IV la Cupa Sponsorilor din cadrul Turului Ciclist al Sibiului (CP)

Prima participare a Consiliului Județean Sibiu la Cupa Sponsorilor, etapă în Turul Ciclist al Sibiului a dus una dintre echipe în apropierea podiumului de premiere – locul IV la categoria „echipe masculin”.

9 angajați ai Consiliului Județean, Muzeului ASTRA și Serviciului Public Salvamont s-au aliniat la linia de start pentru a parcurge cei 13,8 km ai concursului desfășurat contratimp, atât individual cât și pe echipe pe traseul Sibiu – Poplaca și retur.

Alături de ei s-au aflat alți 270 de pasionați ai ciclismului provenind din diferite companii sibiene, toți iubitori de ciclism și mișcare în aer liber.

„Suntem o administrație care înțelege să promoveze un stil de viață sănătos și respectul pentru natură. Ciclismul le îmbină pe ambele astfel încât, prin Agenda Sportivă a județului, sprijinim financiar Turul Ciclist al Sibiului, competiție la care, începând cu această ediție ne aflam și în postura de concurenți. Felicit toți participanții, indiferent de rezultatul obținut, într – u cât în clipa în care au decis să facă sport au devenit câștigători ” a declarat Daniela Cîmpean Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Echipa masculină de ciclism a ocupat locul IV dintr-un total de 30, în timp ce echipa feminină s-a aflat la mijlocul clasamentului, respectiv locul VI din 12.

La probele individuale care au cumulat un număr de 160 de cicliști, au fost ocupate pozițiile 7, 43 și 88.

„M-am numărat printre cei care au participat la probele individuale și am avut bucuria să constat că aici, în județul Sibiu, ciclismul are foarte mulți practicanți. Sunt oameni care, deși diferiți ca vârstă și preocupări, au aceeași pasiune : mersul pe bicicletă ” a declarat Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu.

Participarea celor 9 angajați din Consiliul Județean și cele două instituții subordonate a fost posibilă prin intermediul programului” Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de administrația județeană, prin care sunt promovate ecoturismuul, drumețiile în aer liber, gastronomia locală și începând cu acest an, cicloturismul.

La standul „Anii Drumeției” amenajat în zona de start a Cupei Sponsorilor, concurenții au avut la dispoziție pliante și broșuri cu privire la toate activitățile care vor fi organizate în perioada următoare pe traseele turistice din Munții Făgăraș, Cindrel și Lotru, majoritatea îmbinând drumeția cu gastronomia locală și tradițiile.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*