Consiliul Județean răspunde PSD: Oameni buni, săriți cu paie că arde Cibinul!

Consiliul Județean Sibiu a transmis un punct de vedere după acuzațiile PSD, povestind cum s-au derulat faptele.

Miercuri, 10.06.2020, ora 15:17, grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Județean Sibiu, a solicitat convocarea DE ÎNDATĂ a unei ședințe extraordinare, în care să se discute chestiuni privind Aeroportul Internațional Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, precum și investițiile CJ, și asta, la doar o zi după ședința extraordinară din data de 9.06, arată CJ.

În regim de maximă urgență, cei vizați au pregătit rapoarte de specialitate care au fost publicate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, imediat ce au fost întocmite, respectiv azi, 12.06, ora 9:00.

Afișarea acestor materiale este o condiție obligatorie pentru ca ședința extraordinară să poată fi convocată, spun cei de la Consiliul Județean.

„La ora 9:17 a fost convocată ședința DE ÎNDATĂ,  pentru ora 12:00, așa cum au solicitat în mod expres consilierii PSD.

O astfel de solicitare presupune conform art. 179 din Codul Administrativ: “caz de forță majoră și de maximă urgență, pentru rezolvarea intereselor locuitorilor județului”.

Deși din ordinea de zi propusă de către consilierii județeni PSD nu rezulta nici forța majoră și nici urgența, Consiliul Județean Sibiu a dat curs solicitării, considerând că motivarea stării invocate va fi făcută publică, în cadrul ședinței.

Cu mai puțin de o jumătate de oră, înainte de ședința extraordinară, PSD Sibiu a comunicat în scris Consiliului Județean Sibiu faptul că NU vor participa la ședință pentru că: “noi, consilierii județeni, nu suntem la dispoziția dumneavoastră, fiind implicați în diverse activități profesionale”.

Am presupus că PSD cunoaște semnificația juridică a unei convocări DE ÎNDATĂ și mai ales, m-am așteptat că vor să propună una sau mai multe măsuri pentru rezolvarea unei probleme de maximă urgență pentru sibieni.

În schimb, ne-am găsit în situația demnă de schițele lui Ion Luca Caragiale, în care tocmai cei care au solicitat ședința extraordinară DE ÎNDATĂ să ne critice că nu le-am acordat mai mult timp.

Încă sperăm că și consilierii PSD Sibiu își vor lua în serios rolul de reprezentant al intereselor sibienilor, că vor citi cu atenție legile și că vor învăța să respecte munca și timpul celor care cu adevărat fac ceva pentru comunitatea sibiană. PSD Sibiu trebuie să învețe ce înseamnă RESPECTUL, dacă doresc să îl mai primească din partea altora.

Până atunci, zâmbim împreună la vorba înțelepților din popor: Oameni buni, săriți cu paie că arde Cibinul!!”, transmite instituția.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*