Consiliul Județean promovează oportunitățile de investiții

Reprezentanți diplomatici și ai mediului de afaceri din 50 de țări sunt invitați să participe, în perioada 10-13 iunie, la cea de-a doua ediție a conferinței internaționale „Oportunități de investiții în județul Sibiu. Valoare adăugată afacerii tale”.

Ambasadori_01Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Instituția Prefectului și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură. Programul conferinței va cuprinde mai multe ateliere de lucru pe diverse teme de interes național și internațional, de la industrie, parcuri industrial, agricultură și industrie alimentară, turism și gastronomie, până la infrastructura de transport, construcții și material de construcții, IT. În paralel, vor avea loc întâlniri de afaceri programate.

 La Sala Transilvania

 Ambasadele Cehiei, Slovaciei, Greciei, Belgiei şi Azerbaidjanului și-au confirmat deja participarea. Termenul final până la care se pot înscrie reprezentanţii camerelor de comerţ din străinătate agreate de ambasade, precum şi oameni de afaceri din străinătate, este data de 8 mai. Formularul de înscriere se găseşte pe site-ul www.cjsibiu.ro. Pentru evidențierea gamei largi de produse fabricate în Sibiu, precum și a serviciilor oferite în județul Sibiu, va fi organizat, în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Sibiu, un pavilion expozițional la Sala Transilvania, la care sunt invitate să participe cele mai reprezentative firme din judeţul Sibiu. După cum se specifică şi pe afişul evenimentului, postat pe site-ul Consiliului Judeţean Sibiu, spaţiul expoziţional de la Sala Transilvania se acordă gratuit. Firmele plătesc, în baza unui contract încheiat cu Camera de Comerţ, doar dacă vor să închirieze anumite facilităţi, precum echipamente expoziţionale – standuri, LCD-uri, spot publicitar.

 Evenimentul anului

 Dacă anul trecut Consiliul Județean a invitat ambasadorii prezenți în România, pentru le a face cunoscută intenția creării și dezvoltării parcurilor industriale în județul Sibiu, anul acesta invitațiile vor merge către atașații economici și comerciali ai ambasadelor, către camerele de comerț agreate de ambasade și către oamenii de afaceri din statele respective. „Această conferință internațională este de departe cel mai important eveniment al Consiliului Județean Sibiu din acest an, atât pe linia relațiilor internaționale, cât și în ceea ce privește strategia noastră de dezvoltare economică a județului. Am făcut un prim pas anul trecut, ne-am manifestat deschiderea și sprijinul pentru investiții străine, am stabilit contacte. Anul acesta ne adresăm direct oamenilor de afaceri interesați de domeniile de investiție oferite de județul Sibiu”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*