Consilierii USR, PNL și FDGR au majorat cu 60% tarifele contractului de salubrizare (CP)

PSD s-a opus, în Consiliul Local Sibiu, majorării cu peste 60% a tarifelor activităților de salubrizare stradală și deszăpezire prestate de SC Soma SRL în Municipiul Sibiu și Stațiunea Păltiniș.

Biroul de presă al PSD Sibiu: „Consilierii locali ai PSD Sibiu au primit mandat din partea Biroului Permanent Municipal al PSD Sibiu de a vota împotriva proiectului de hotărâre cu numărul 56, privind modificarea tarifelor activităților de salubrizare stradală și deszăpezire prestate de către operatorul Soma SRL în Municipiul Sibiu și Stațiunea Păltiniș, precum și pentru aprobarea Actului adițional nr. 2 la Contractul de achiziție publică de servicii nr. 188/08.12.2021.

Reprezentanții PSD au fost singurii consilieri locali care s-au opus majorării tarifelor.

Ceea ce ni s-a părut cel mai ciudat la dezbaterile pe acest proiect este faptul că doamna primar a afirmat că va fi redus semnificativ numărul de treceri pe străzi ale mașinilor de curățat. Cu alte cuvinte, mărim tarifele cu peste 60%, dar scădem cantitatea și calitatea serviciilor.

În același context, doamna primar a afirmat că se exagerează cu curățenia în municipiul Sibiu! Declarația este cel puțin ciudată, având în vedere faptul că, în cartierele orașului, curățenia lasă de dorit.

Din păcate, proiectul propus de conducerea Primăriei Sibiu, unde PNL are un viceprimar, a fost adoptat, fiind votat de toți consilierii PNL, USR și FDGR. Majorările au fost aplicate de la 1 octombrie 2022.

Așa cum am repetat în numeroase rânduri, nu vom accepta niciodată ca sibienii să plătească din cauza lipsei de soluții și viziune a municipalității. Sibienii sunt copleșiți deja de majorări masive ale prețurilor la toate produsele și la toate serviciile. Majorarea cu peste 60% a taxelor pentru salubrizare stradală și deszăpezire reprezintă o împovărare a bugetului local menită să genereze profit unui operator privat de salubritate, în detrimentul sibienilor care plătesc taxe și impozite”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*