Consilierii județeni împart banii pentru primării

În ședința ordinară de ieri a Consiliului Județean Sibiu a fost aprobat proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor pentru unitățile administrativ teritoriale din județ, în speță primării.

Sumele alocate de conducerea Consiliului Județean, cu girul aleșilor locali, au totalizat 24,423 milioane lei, sumele fiind au fost împărțite în mod egal: câte 484.000 lei pentru orașele din județ și 358.000 lei pentru comune. Sume mai mari au primit cele două municipii din județ. Astfel, municipiul Sibiu primește 550.000 lei, în timp ce municipiul Mediaș are alocați 543.000 lei. Fondurile provin din sumele defalcate din TVA și din impozitul pe venit. Sumele au fost împărțite pentru achitarea arieratelor și pentru susținerea proiectelor de infrastructură rurală.

Totodată, s-au repartizat fonduri și pentru reabilitarea drumurilor comunale  din județ. Două comune mai primesc 400.000 lei în plus, fonduri cu destinație excluiv pentru reabilitarea drumurilor comunale. Este vorba despre Biertan, unde 300.000 lei vor fi cheltuiți pentru drumul comunal DC 22, care măsoară 3,425 km, și Turnu Roșu, care primește 100.000 lei pentru DC 81, în lungime de 3,2 km. Fondurile provin din bugetul Consiliului Județean și sunt trecute la capitolul „Întreținere și reparații drumuri comunale“.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*