Congresul internațional de medicină pentru studenți și rezidenți Asklepios, la a 11-a ediție

În perioada 3-6 mai, la Facultatea de Medicină din Sibiu se desfășoară cea de-a 11-a ediție a Congresului internațional de medicină pentru studenți și rezidenți Asklepios.

Evenimentul medical este organizat sub egida Facultății de Medicină din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu de către Societatea Studenților Medicali „Hipocrate” din Sibiu (SSMHS), în colaborare cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Noutatea din acest an este că, pentru prima dată în cadrul congresului a fost creată o sesiune de Neurochirurgie care se adaugă celorlalte sesiuni de comunicări științifice: științe fundamentale, științe medicale, chirurgie, medicină dentară și farmacie. În plus, vor avea loc și o serie de ateliere de lucru, reunind zonele de interes ale participanților.

„Asklepios a devenit o manifestare științifică de tradiție a lumii medicale românești. Ca în fiecare an, inovația în lumea medicală va fi elementul central al congresului, alături de teme interdisciplinare și sesiuni cu un aspect practic considerabil”, au declarat organizatorii.

Manifestarea științifică se va bucura de prezența unor invitați de prestigiu care vor susține prelegeri: prof. univ. dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, de la Universitatea de Medicina și Farmacie „Carol Davila”, din București, și prof. univ. dr. ing. Iulian Antoniac, președintele Societății Române de Biomateriale din București, cărora li se alătură unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi: prof. dr. Saleem Abdulrauf, directorul Departamentului de Neurochirurgie al Universității de Medicină din Saint Louis, Statele Unite ale Americii. La invitația dr. Vicențiu Săceleanu, medicul șef al Secției Clinice Neurochirurgie a SCJU Sibiu și șef lucrări în cadrul Facultății de Medicină, Saleem Abdulrauf a vizitat, azi, secția de neurochirurgie a spitalului județean și blocul operator al acesteia. În cadrul secției va avea loc un atelier de lucru, susținut de dr. Vicențiu Săceleanu, împreună cu medici rezidenți și studenți.

„Anul acesta, ne bucurăm în mod deosebit pentru că am reușit să implementăm pentru prima dată în cadrul congresului o sesiune strict de neurochirurgie cu prezentări diverse și ateliere de lucru precum și de faptul că vom beneficia de prezența unor somități în domeniu, care ne vor ajuta să ridicăm standardele de excelență ale neurochirurgiei din cadrul SCJU Sibiu”, a precizat dr. Vicențiu Săceleanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*