Conferințele ASTRA. Ziua Educației celebrată printr-o nouă întâlnire

Ziua Educației va fi marcată pe 5 octombrie, la Biblioteca ASTRA, printr-o nouă întâlnire, în cadrul proiectului „Conferințele ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu. 

FOTO: Biblioteca ASTRA

Invitații întâlnirii sunt: Mirela Iancu, director general adjunct al CNM Astra, Elena Lotrean, profesor, trainer, antreprenor și fondatoare a Școlii Româno-Finlandeze ERI Sibiu, Alexandra Savu, director general al Școlii „Regina Maria” Sibiu și Anamaria Tudorie, prodecan al Universității „Lucian Blaga” Sibiu. Discuția va fi moderată de Valer Cosma, istoric și managerul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” Sibiu.

Subiectele abordate vor avea în vedere aspecte privind învățământul preuniversitar, politicile educaționale, educația prin cultură, sistemul finlandez de educație, relația sistem preuniversitar – sistem universitar, abordări alternative în procesele educaționale.

„Conferințele ASTRA” reprezintă o platformă de conectare a marilor actori culturali din România, dar mai ales din județul Sibiu. Evenimentele se desfășoară sub forma unor dezbateri având ca temă centrală promovarea culturii scrise. Întâlnirile sunt moderate de personalități locale din sfera culturală sau civică, fiind gândite ca dezbateri înregistrate video, la care publicul interesat poate participa în auditoriu.

Seria de discuții a debutat în data de 14 septembrie 2023, cu evenimentul „De ce este fotografia o artă”, a continuat pe 20 septembrie 2023, cu evenimentul „Locul artiștilor contemporani”, apoi în 29 septembrie 2023, cu evenimentul „Cercetarea ca educație”.

Conferințele sunt găzduite de American Corner Sibiu, spațiul situat la etajul 5 al bibliotecii publice sibiene, și sunt transmise live pe pagina de Facebook și în mediul online.

Proiectul „Conferințele ASTRA” este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și susținut de Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*