Conferință pe teme creștine, luni, la Sibiu

Organizaţia Tinerilor din Sibiu organizează luni, 22 aprilie, o conferință cu tema „Valențele fortificatoare ale răstignirii. Observații filocalice și descoperiri recente în neuroștiințe despre beneficiile nevoințelor spirituale”, anunță mitropolia-ardealului.ro.

Foto: mitropolia-ardealului.ro

Invitatul special al evenimentului este Părintele Adrian Sorin Mihalache, care va vorbi despre răstignire prin interfața unei abordări plurivalente, profunde și revelatoare. Conferința va avea loc la Casa Armatei din Sibiu (Bulevardul Victoriei, nr. 5), începând cu ora 18:00.

„Care poate fi cel mai mare răspuns la Răstignirea Domnului? Nu poate fi decât unul singur: răstignirea omului!  Știți sigur, nu e vorba de o răstignire fizică, ci de un lucru mai adânc, de moartea păcatului din noi prin lucrarea nevoinței. Zdroabă care nu, nu înseamnă anularea noastră ca persoane, ci, dimpotrivă, e vădirea chipului lui Hristos în noi. O altă întrebare pe care ne-o putem pune e aceasta: asceza dăunează sănătății noastre? Pare imposibil de imaginat pentru omul modern cum sfinții din Pateric trăiau zile întregi fără apă sau mâncare. Pentru a răspunde la acestea și la multe alte întrebări despre răstignire, printr-o abordare filocalică și neuroștiintifică (privind descoperiri recente), îl vom avea în mijlocul nostru pe Diac. Conf. Univ. Dr. Adrian-Sorin Mihalache” transmit organizatorii conferinței.

Diac. Conf. Univ. Dr. Adrian-Sorin Mihalache este licențiat în matematică (1995) şi teologie (2002), a absolvit cursuri de master în filosofie, psihologie, fizică teoretică, teologie și medicină psihosomatică, este doctor în Filozofie al Universității „Al. I. Cuza” din Iași (metafizică și ontologie) cu teza „Dimensiunea cosmică a persoanei” (îndrumător Acad. Ștefan Afloroaei), iar din anul 2023 este doctor în Științe Medicale (secția Fiziologie și neuroștințe fundamentale) al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București cu teza „Neuroștiințele vieții spirituale” (îndrumător Prof. dr. Leon Zăgrean) și doctorand în teologie (2023). Este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași și la cea din București, fiind implicat şi în nenumărate proiecte şi activități cu specific interdisciplinar.

E realizatorul emisiunii de televiziune „Lumina Celui Nevăzut ”– TRINITAS TV, Directorul executiv al Centrului de Cercetare în Medicină și Spiritualitate, Spitalul Providența – Iași și membru al Societății Naţionale de Neuroştiinţe din Romania.

Formator acreditat, cu peste 25 de ani de experiență în traininguri, Părintele Adrian-Sorin Mihalache a susținut, în țară, în Europa și SUA, ateliere care îmbină elemente de psihologia dezvoltării, rezultate din neuroștiințe și experiențele spirituale ale autorilor filocalici, cu teme care privesc cultivarea atenției, dezvoltarea voinței, importanța atașamentului, inteligențele multiple, experiența anduranței.

Intrarea este liberă!

Pentru mai multe detalii legate de eveniment și de activitățile Organizației Tinerilor din Sibiu, pot fi accesate paginile:

https://www.facebook.com/otsibiu/

https://www.instagram.com/organizatiatinerilordinsibiu/

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*