Conducerea SCJU Sibiu a reacționat la acuzele privind calitatea hranei pentru pacienții internați în spital

În urma acuzațiilor apărute în spațiul public referitor la calitatea hranei pentru pacienți, conducerea Spitalului Clinic Județean de urgență a venit cu câteva lămuriri.

Foto: Arhiva Mesgerul de Sibiu

Astfel, într-un comunicat remis presei, conducerea spitalului recunoaște că există anumite probleme în relația cu firma de catering care asigură hrana pacienților. Mai mult, conducerea spitalului ia în calcul chiar rezilierea contractului cu firma de catering în cazul în care problemele nu se vor rezolva.

„ Am transmis firmei de catering care asigură hrana pacienților mai multe notificări/somații, atât verbal cât și în scris, pentru a identifica și aplica soluții eficiente în vederea remedierii problemelor apărute. De asemenea, spitalul a informat verbal reprezentanții firmei că ia în calcul rezilierea contractului, dacă problemele nu sunt remediate cu celeritate.

Mai mult, SCJU Sibiu a solicitat ca reprezentanții firmei de catering să se deplaseze la sediul unității sanitare, în cursul acestei săptămâni, pentru analizarea situației la fața locului. Le transmitem tuturor cetățenilor și instituțiilor interesate că vom face în continuare tot posibilul pentru a remedia aceste probleme care au apărut în contextul în care interesul firmelor de catering pentru acest serviciu a fost unul extrem de redus. Așa cum am informat opinia publică în repetate rânduri, pe fondul lipsei ofertelor, SCJU Sibiu a organizat de două ori licitația pentru serviciul de hrană iar singura firmă care s-a înscris la cea de-a doua licitație a fost declarată câștigătoare, anul trecut. A urmat atribuirea acordului cadru către S.C. ANSAMBLE CATERING & SERVICES SRL, contractul pe o perioadă de trei ani fiind încheiat în luna aprilie 2022, cu începere efectivă de la 1 mai 2022. Procesul de licitație precum și atribuirea acordului cadru și încheierea contractului s-au desfășurat în mod transparent” se sarată în comunicatul conducerii SCJU Sibiu.

În același comunicat conducerea spitalului declară că în acest moment, din cauza lucrărilor de modernizare care au loc în spital, internalizarea procesului de pregătire a hranei pentru pacienți nu este posibilă.

„ Subliniem că SCJU Sibiu traversează un complex proces de modernizare care a dus la comasarea mai multor secții și a limitat spațiile disponibile pentru derularea activității iar fostul spațiu al cantinei spitalului se află într-un amplu proces de eficientizare energetică (înlocuire rețele alimentare energie electrică, apă, etc.), cu termen de finalizare în toamna acestui an (septembrie). Astfel, internalizarea serviciului de hrană nu este posibilă. Această soluție poate fi o opțiune doar pe termen mediu sau lung, dar costurile estimate în urma analizelor efectuate se ridică la minim 500.000 de euro” au transmis reprezentanții conducerii spitalului.

Totodată se face un apel la firmele de catering ca în cazul rezilierii actualului contarct să participe la o viitoare licitație, astfel încât calitatea serviciilor să crească.

„ Suntem permanent deschiși pentru propuneri concrete și sprijin în vederea identificării unor surse de finanțare pentru dezvoltarea serviciilor de catering. De asemenea, în cazul rezilierii contractului, așteptăm din partea tuturor partenerilor de dialog sprijin în vederea mediatizării și diseminării informației cu privire la organizarea unei eventuale licitații, cu scopul atragerii mai multor oferte din partea firmelor de catering, astfel încât să existe o concurență benefică iar calitatea serviciilor să crească” se arată în comunicatul emis de conducerea SCJU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*