Conducere nouă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu

Pr. conf. univ. dr. Daniel Buda este noul decan al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, iar pr. conf. univ. dr. Constantin Necula va ocupa funcţia de prodecan pentru următorii patru ani, potrivit basilica.ro
Ședința ordinară a Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu pentru validarea decanilor declarați reușiți în urma concursurilor s-a desfăşurat la finalul lunii martie.

Pr. Daniel Buda este conferenţiar în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Sibiu, specializat în Istoria bisericii. Din 2005 este doctor în teologie. De asemenea, clericul a ocupat mai multe funcţii în cadrul Consiliului Mondial al Bisericilor: consultant ştiinţific, secretar executiv, membru al Secretariatului permanent al Comisiei pentru Credinţă şi Constituţie şi coordonator al Departamentului de relaţii bisericeşti şi ecumenice.

Părintele Constantin Necula este doctor în Teologie din 2005 și conferenţiar universitar din anul 2007. Este autor de cărți de predici, de studii și articole de specialitate, dar și de cărți pentru copii și tineret. A participat la numeroase conferințe în țară și în străinătate, precum și la emisiuni de radio și de televiziune. În 2017, părintele Necula a primit din Partea Patriarhului Daniel Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur” ca recunoaștere a meritelor în educația ortodoxă a tinerilor.

Facultatea de Teologie a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu este cea mai veche instituţie de acest fel din ţară. Înfiinţată în 1786, ca școală teologică, şi reorganizată în 1811 sub conducerea lui Gheorghe Lazăr, funcţionează neîntrerupt până astăzi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*