Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Ajută căile respiratorii și previne cancerul

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. În sezonul în care gripa și răceala „își fac de cap” avem la îndemână o serie de remedii naturiste care să ne ajute să trecem mai ușor peste această perioadă.

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Fie că vorbim despre ceaiuri ori diferite feluri de mâncare, avem la îndemână plante ori condimente cu ajutorul cărora să preparăm diferite remedii naturale împotriva gripei și răcelii.

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Eliberează căile respiratorii

Unul diintre cele mai eficiente condimente atunci când vine vorba de tratarea răcelii și gripei este scorțișoara, datorită proprietăților pe care le are și care reprezintă adevărate arme pentru ameliorarea simtomelor acestor afecțiuni, scrie Monitorul de Cluj.

În primul rând, scorțișoara eliberează căile respiratorii și ajută la încălzirea corpului, ceea ce poate fi un adevărat „prieten” atunci când ne confruntăm cu răceli. Acest condiment poate fi în unele cazuri, în special atunci când este consumat împreună cu mierea, chiar mai eficient decât medicamentele recomandate pentru răceală și gripă, scorțișoara fiind considerată o sursă de căldură.

Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Luptă cu bacteria Salmonella

Astfel, scorțișoara are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice, fiind fără îndoială, datorită acestui lucru, o adevărată armă împotriva răcelilor. Este important de ținut cont că pentru a avea rezultate, este nevoie ca scorțișoara să fie consumată de mai multe ori pe zi deoarece fiind un remediu naturist, nu este la fel de puternică precum medicamentele.

Chiar și așa, în cazul în care apelăm la tratament medicamentos, scorțișoara se poate transforma într-un aliat, fiind consumată alături de pastilele anti-răceală.

Scorțișoara are totodată efecte antimicrobiene și poate chiar să inhibe dezvoltarea unor bacterii precum Salmonella.

De asemenea, conform doc.ro, scorțișoara poate ajuta în cazul diabetul și al bolilor cardiovasculare, echilibrând nivelul glucozei din sânge. Acest condiment are proprietatea și de a scădea colesterolul „rău” din sânge.

Scorțișoara mai are puterea de a stimula funcțiile creierului, fiind un bun tonic neurologic.

Acest condiment mai este cunoscut ca fiind unul bogat în antioxidanți, protejând inclusiv riscul de apariție a cancerului ori a virusului HIV.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*