Concursul Sibiu Jazz Festival, urmărit de melomani din toată lumea

Aflat în plină desfășurare, concursul Sibiu Jazz Festival stârnește interesul amatorilor de muzică bună. Pentru cei care nu pot veni în sala de spectacol, prestațiile tinerilor muzicieni înscriși în competiție pot fi vizualizate și pe internet, în timp real.

Cea de-a 15-a ediție a concursului a fost deschisă luni seară, la Teatrul Gong. Concurenții au fost susținuți de aproximativ 100 de spectatori în sală, iar alte câteva sute au urmărit transmisia în direct online, din țară și de peste hotare. În prima seară a Concursului Sibiu Jazz Festival au evoluat patru formații și două soliste: Jump Jazz Band & Vlad Morar (Cluj-Napoca), Hot Club de Cluj & Remus Bucșa (Cluj-Napoca), Funk e Fetish (Cluj-Napoca), BorderSplit (Tg. Mureș); Dominique Simionescu (Sibiu) și Delia Ivan (Cluj-Napoca). Concurenții au delectat publicul cu jazz variat, de la bosa nova, gypsy jazz, be-bop sau jazz-rock. „Pentru prima dată, Concursul SJF a fost transmis în direct, înregistrând un număr de peste 800 de spectatori online, în preponderență din România, SUA, Germania și Italia”, susține Cristina Brînză, PR-ul evenimentului.

foto: Robert Bârlea

foto: Robert Bârlea

Aseară, la Teatrul Gong, competiția SJF a continuat cu încă nouă participanți, formații și soliști: Chreepy Six Jazz Trio (Harghita), Gabriela Coman (București), Jazzisimo (Iași), Alina Mihocaș (Timișoara), Bingagroove (Chișinău, Moldova), Ilka Kisgyorgy (Budapesta), Csaba Gaspar (Sf. Gheorghe), Maria Boldan (Timișoara), Arcuș Trio (Moldova, România).

Spectacolele pot fi văzute în direct pe livestream.com, sibiujazz.eu și facebook.com/sibiujazz.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundația Sibiu Jazz Festival, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenților. Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu, Consiliului Local şi Primăriei Municipiului Sibiu.

Biletele sunt  puse  în vânzare la intrare, la Teatrul Gong, începând cu ora 18.00. Prețul unui bilet este de 10 lei. Se acordă reducere de 50% pentru elevi, studenți, pensionari și persoane cu dizabilități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*