Concurs cu roboți la Primăria Sibiu. Micuții care i-au creat au fost premiați

În curtea interioară a sediului Primăriei a avut loc ieri un concurs inedit, în care protagoniști au fost roboții creați și programați în Smart Lab Sibiu, dar și creatorii lor, copii și tineri cu vârste între 7 și 19 ani care au participat la cursurile Smart Lab Sibiu.

Foto: Primăria municipiului Sibiu
„Deschis în aprilie 2023, Smart Lab Sibiu, o colaborare a Primăriei cu Asociația INACO și firmele Shape Robotics și Samsung, a primit până acum la diversele cursuri peste 1700 de persoane. Concursul de astăzi este dovada că acest laborator de deprindere a competențelor digitale nu este doar căutat și apreciat, ci generează și rezultate frumoase. Felicitări tuturor participanților! Mulțumiri echipei de voluntari a Facultății de Inginerie, specializarea robotică-mecatronică pentru faptul că, alături de echipa Direcției IT a Primăriei, au reușit să asigure continuitatea activității în Smart Lab.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
La concursul organizat ieri au participat 20 de elevi care au absolvit cursul de robotică Line Follower în cadrul Smart Lab. Roboții s-au întrecut în 2 probe: una eliminatorie și una pe un circuit, contra timp.
Toți copiii au primit premii pentru munca lor: premiul I – un robot Fable, premiul II – un robot Kubo, premiul III – un kit starter de dezvoltare Arduino, premiile IV și V – câte o consolă Xbox, iar restul premiilor au constat în căști de gaming, mouse-uri de gaming sau boxe portabile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*