„Concordie“ la Chiajna: FCH bifează o nouă remiză

FC Hermannstadt a încheiat doar la egalitate, 0-0 cu Concordia, la Chiajna, astăzi, în cadrul etapei a 16-a Ligii a 2-a la fotbal, după un meci în care a avut avantajul unui om în plus pe teren o întreagă repriză. A fost ultimul meci oficial din acest an pentru echipa sibiană.

foto: facebook/FCH

Elevii lui Măldărășanu au încercat să se adapteze cât mai repede la terenul sintetic, pentru a desface devreme apărarea Chiajnei. Însă cu mingea care țopăie pe teren ca la baschet, e destul de dificil. Totuși, trioul Petrescu – Mino Sota – Năstăsie a pus încet-încet stăpânire pe mijlocul terenului, impunând ritmul partidei. Fazele la poarta adversă au apărut însă abia de la jumătatea reprizei. Mai întâi, sibienii au forțat zona centrală, însă zidul propus de Concordia s-a arătat solid. Tot ce au reușit ai noștri a fost să fragilizeze axul format din cei 2 fundași centrali. Piper a fost pedepsit cu cartonaș galben, celălalt „turn de control“ al Concordiei fiind avertizat că îl va vedea la primul fault.

Primul șut spre poarta gazdelor a venit în minutul 20, Petrișor Petrescu trimițând din lovitură liberă mult peste. Căpitanul FCH și-a mai încercat o dată norocul 3 minute mai târziu, Aldescu fiind de această dată nevoit să se întrebuințeze serios pentru a scoate de la rădăcina barei din stânga. Peste alte 2 minute, Plazonja, lansat în adâncime, îl determină pe Aldescu să pună mâna pe minge la marginea careului de 16 metri, lovitura liberă fiind executată dezamăgitor de Năstăsie, din poziție extrem de favorabilă.

Fără sorți de izbândă pe centru, sibienii încearcă apoi să își mute atacurile în lateral. Petrescu – Opruț – Oroian aglomerează zona în încercarea de a sparge flancul stâng. Imediat, Opruț aruncă o minge în gura porții, Balaure reia de lângă marcaj, puțin alături (‘34).

Din păcate, jocul s-a scurs până la pauză fără gol marcat. În schimb, FC Hermannstadt a câștigat un om în plus, Piper călcându-l pe Năstăsie (‘44) și primind al doilea galben.

Repriză fără idei

Din păcate, superioritatea numerică nici măcar nu s-a simțit în actul secund, ai noștri coborând inexplicabil viteza de joc. Măldărășanu a încercat să schimbe ceva în minutul 62, cu speranța restartării atacului. Au ieșit Plazonja și Oroian, au intrat Elbers și Bucuroiu, însă am suferit în continuare, atacurile sibiene fiind destrămate mult prea ușor, aproape de careul advers.

Petrescu a fost în continuare peste tot, în minutul 76 a trimis din unghi, însă Aldescu a respins. Apoi, Măldărășanu mai încearcă ceva, printr-o nouă dublă schimbare. Ies Stoica și Petrescu, intră Antohe și Alhassan. Opruț (‘81) șutează cu pământul, Aldescu reține, apoi șut peste Năstăsie (‘86) și cam atât.

De consemnat a mai fost doar faptul că nou intratul Elbers a reușit să ia 2 galbene, ultimul în minutul 90+3, restabilind egalitatea numerică pe teren.

FC Hermannstadt a ratat șansa de a încheia cu o victorie acest an, la capătul unui meci care a curs de la un capăt la celălalt spre poarta Concordiei. Lipsa golgeterului Buhăcianu, accidentat, a fost de această dată resimțită din plin.

Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Stoica (78’ Antohe), Opruț – Mino – Năstăsie, Petrescu (78’ Alhassan) – Balaure, Plazonja (‘62 Elbers), Oroian (‘62 Bucuroiu)

Declarații după meci:

Marius Măldărășanu, antrenor principal FC Hermannstadt:

 

Dani Coman, președinte executiv A.F.C.Hermannstadt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*