FOTO. Concluziile de până acum ale poliției despre poluarea din centru

Dată fiind apariția în mass – media a mai multor articole prin care numeroși cetățeni sibieni reclamă faptul că în urma activității desfășurate în cadrul a două societăți comerciale rezultă deșeuri care poluează atmosfera, la nivelul I.P.J. Sibiu, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, s-au declanșat investigații de urgență în municipiul Sibiu, în zona imobilului cu nr. 8 de pe strada Lungă.

 

Foto: IPJ Sibiu

Astfel, ca urmare a verificărilor efectuate, polițiștii sibieni au semnalat prezența unei pulberi fine, de culoare închisă, atât în interiorul locuințelor, cât și în vecinătatea imobilului, pe autovehiculele parcate în proximitate, pulbere ce ar putea proveni din sistemul de evacuare al unei centrale termice care asigură încălzirea a două societăți comerciale cu puncte de lucru pe strada Râului din municipiul Sibiu.

La Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a deschis un dosar de cercetare penală in-rem privind săvârșirea infracțiunii de ”poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri sau substanțe periculoase”.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au prelevat mai multe probe de substanță, urmând ca, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu, în perioada imediat următoare să fie realizate mai multe acțiuni de control la sediul societăților în cauză, în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință.

IPJ Sibiu precizează că la Poliția nu a fost înregistrată nicio plângere cu privire la cele semnalate de către cetățeni în presă.

Între timp, potrivit Aerliber.ro, este poluare ridicată, în Hipodrom, unde indicele de poluare PM (particule in suspensie) atinge valori de până la 177 µg/m3 din maximul admis de 50 µg/m3.
Cartierul Valea Aurie este cel mai curat la ora actuală, având valori cuprinse între 40 și 41 µg/m3 în ultima oră. La polul opus, cartierul Hipodrom a înregistrat valori cuprinse între 170 și 177 µg/m3 în ultima oră.
Poluarea în localitatea Veștem e în creștere, cu o valoare la momentul actual de 97 µg/m3, aproape peste dublu de maximul admis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*