Concertul simfonic de la Muzeul Brukenthal a fost reprogramat la ora 20.00

Din motive organizatorice, concertul simfonic de la Muzeul Brukenthal a fost reprogramat la ora 20.00.

FOTO: Filarmonica de Stat Sibiu

În deschiderea concertului de vineri, 7 iunie, Filarmonica de Stat Sibiu propune o lucrare a unui compozitor întâlnit destul de rar în programele scenelor muzicale din ţară: “Palladio”, de Sir Karl Jenkins.

La pupitrul orchestrei sibiene se va afla dirijorul Eduard Dąbrowski.

„Muzica lui Karl Jenkins este un dar pentru umanitate”, spunea Terry Waite, așadar nu este de mirare că, la nivel global, Jenkins este unul dintre cei mai cântaţi compozitori în viaţă. Lucrările sale reprezintă o moştenire unică, iar “Palladium” se remarcă precum o perlă a coroanei creaţiei sale componistice.

Programul continuă cu “Adagio pentru orchestră de coarde, op. 11”, de Samuel Barber. Un alt popas al călătoriei muzicale, al cărui compozitor  a fost unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai şcolii componistice americane de la mijlocul secolului al XX-lea, de asemenea a fost pianist şi… bariton. “Adagio pentru orchestră de coarde” este, poate, cea mai cunoscută lucrare a lui Samuel Barber.

Totodată, programul muzical din 7 iunie ne mai dăruiește “Elegie pentru orchestră de coarde”, TH 51 de Piotr Ilici Ceaikovski şi “5 piese pentru orchestră de coarde”, op. 44 de Paul Hindemith.

Concertul a fost reprogramat pentru ora 20.00, la Salonul de curiozităţi al Muzeului Naţional Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*