Concertul Primăverii, devansat din cauza conflictului de muncă declanșat la Filarmonica sibiană

Conflictul de muncă de la Filarmonica de Stat din Sibiu dă din nou peste cap programul evenimentelor anunțate. Astfel, concertul simfonic susținut de pianistul coreean Jeongro Park, sub bagheta dirijorului austriac David Schlager, programat inițial pentru joi, la ora 19.00, se va desfășura de la ora 17.00.

foto: Filarmonica de Stat Sibiu

Prietenii muzicii sunt invitați, joi, 21 martie 2024, ora 17.00, la Sala Thalia, la un concert simfonic dedicat primăverii. Anunțat inițial pentru ora 19:00, concertul a fost reprogramat în contextul conflictului colectiv de muncă declanșat de SAIFS
„Voci de primăvară”, op. 410, de Johann Strauss II, deschide concertul simfonic din această săptămână. Programul serii va fi completat de Concertul pentru pian nr. 2 în Sol major, de Piotr Ilici Ceaikovski, în interpretarea tânărului Jeongro Park, și Simfonia nr. 1 „Primavera”, op. 38, a lui Robert Schumann.

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul austriac David Schlager. Apreciat pentru gestica elegantă, capacitatea sa de a captiva publicul și interpretări pline de prospețime, David Schlager a dirijat pentru prima dată orchestra sibiană cu ocazia Galei Sibiu Opera Festival 2022. De asemenea, el a asigurat conducerea muzicală a Concertului de Anul Nou de la Sibiu din 31 ianuarie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Pianistul coreean Jeongro Park a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Seoul, Filharmonia Czestochowaska, Orchestra Citta di Grosetto, Orchestra simfonică și Orchestra de cameră Wratislavia, precum și în cadrul unor evenimente prestigioase, precum Festivalul de Pian Rhein-Ruhr, Concursul Internațional „George Enescu” sau Concursul Internațional de Pian „Giulio Rospigliosi” 2022, unde a obținut Premiul I și Premiul publicului.

Biletele pentru acest concert sunt puse în vânzare la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casierie și pe www.iabilet.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*