Concerte educative la Sibiu şi Mediaş

Proiectul RoWay-NorMania, organizat de Asociația ”Florescu, Fernandez & Friends” continuă seria de activități educative cu două noi  concerte educative dedicate publicului din Sibiu şi Mediaş, ambele programate în 24 martie 2023.

FOTO: Asociatia Florescu-Fernandez&Friends

Cele 2 concerte îi vor avea ca protagonişti pe Monica Florescu (pian), Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară) şi Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel).

Concertul de la Sibiu va avea loc în Sala Oglinzilor (FDGR) cu începere de la ora 11. Programul evenimentului va cuprinde lucrări compuse de G. Tartini, D. Scarlatti, J.Turina, Johann Sebastian Bach și Reinhold Glière.

Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Sf. Nectarie” din Mediaş va fi gazda celui de-al doilea eveniment al zilei, programat la ora 16. Rafaela Fernandez Samodaiev  şi Makcim Fernandez Samodaiev vor interpreta compoziţii semnate  Johann Sebastian Bach și Reinhold Glière.

La ambele concerte accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

Creșterea numărului de spectatori interesați de domeniul artelor contemporane, precum si a procentului celor din mediul rural sau din cel urban, cu populație sub 20.000 locuitori, sunt factorii care au stat la baza organizării acestor activități educative.

Proiectul RoWay – NorMania, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, este implementat de către Asociaţia Florescu-Fernandez&Friends în parteneriat cu “Eikeset med 4 Strenger” (Norvegia), în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 octombrie 2023. Acesta are o valoare totală de 940.413,90 lei (190.055,55 euro), valoare finanțării nerambursabile fiind de 878.203,90 (177.483,05 euro).

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.ro-cultura.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*