Concert extraordinar al sopranei Adela Zaharia în deschiderea Festivalului de Operă de la Sibiu

Cea de-a 17-a ediție a proiectului Sibiu Opera Festival va debuta duminică, 9 septembrie, ora 19, la Sala Thalia, cu un concert extraordinar al sopranei Adela Zaharia, alături de invitații acesteia: Mihai Urzicana – tenor și Bogdan Taloș – bas. Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de dirijorul Marijn Simons (Olanda). Cele zece evenimente din proiectul Sibiu Opera Festival aduc, în perioada 9 – 28 septembrie, peste 600 de artişti din ţară şi de peste hotare.

Adela Zaharia

Apreciată de către Euronews ca o ”adevărată revelație”, soprana Adela Zaharia este câștigătoarea locului I al prestigiosului concurs Operalia, ediția 2017. Câteva luni mai târziu, și-a făcut debutul la Bayerische Staatsoper München în rolul principal din opera Lucia di Lammermoor de Gaetano Donizetti. În sezonul 2017-2018, revine pe scena Deutsche Oper am Rhein, debutează la Opera din Los Angeles, Komische Oper și mai târziu la Tokyo, Osaka și Hiroshima. De asemenea, în 2017, debutează în cadrul Festivalului Internațional George Enescu și susține un concert alături de Placido Domingo la Guadalajara, alături de Orchestra Filarmonicii din Jalisco.

În sezonul 2015-2016, a fost membru al ansamblului Deutsche Oper am Rhein, unde a interpretat rolurile Donna Anna din Don Giovanni și Najade din Ariadne pe Naxos și a fost membră a atelierului de operă al Komische Oper. Tot în acea perioadă, a debutat la Grand Teatre del Liceu, Balshoi Theater, Edinburgh International Festival, dar și la Shanghai Grand Theater.

Adela Zaharia a studiat canto și pian la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, studiind roluri precum Gilda, Norina sau Mussetta, repertoriul său de concert incluzând lucrări precum Carmina Burana de Orff, Mesia de Handel, Matthäuspassion de Bach, Ein deutsches Requiem de Brahms, Requiem de Mozart și Das Paradies und die Peri de Schumann.

Programul concertului său de la Sibiu conține uverturi și arii din opera aparținând unor compozitori precum W.A. Mozart, G. Verdi, G. Donizetti și G. Puccini.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, Str. Cetăţii nr.3-5) de luni până joi, între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Preţul unui bilet este de 40 de lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Ediţia a XVII-a a proiectului Sibiu Opera Festival se va desfăşura anul acesta în perioada 9 – 28 septembrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival sunt programate spectacole de operă, concerte corale, vocal-simfonice, operă pentru copii. Nu lipsește din programul acestei ediții momentul de arii din opere în spații publice – ”Take an Opera Break” și nici concursul de canto ”Vox Artis”, ajuns la ediția X-a. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe pagina www.filarmonicasibiu.ro.

Sibiu Opera Festival este un eveniment organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu. Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*