Concert educativ de excepție la Filarmonica de Stat Sibiu

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Daisuke Soga, vă invită la un concert educativ special dedicat tinerilor cu vârsta de peste 10 ani. Vineri, 1 martie 2024, ora 11:30, Sala Thalia.

FOTO: Filarmonica Sibiu
Dirijor Daisuke Soga
Soliști:
  • Yoonseo Lee – vioară
  • Se-hyang Hong – flaut
  • Go-eun Shim – flaut
  • Min-ju Kim – flaut
  • Ji-young Park – harpă
asCULTă:
  • W.A. Mozart – Concert pentru flaut și orchestră în Sol major, K313
  • J. Thomas – „Minstrel’s Adieu to His Native Land”
  • D. Cimarosa – Concert pentru două flaute și orchestră în Sol major, G. 1077
  • J. Brahms – Concert pentru vioară și orchestră în Re major, op. 77
Concert recomandat în principal pentru tinerii cu vârsta de cel puțin 10 ani.

Violonista Yoonseo Lee a câștigat mai multe premii importante, cum ar fi: premiul I la Concursul Ihwa Kyunghyang, premiul I la Concursul Național de Muzică KCO și premiul I la Concursul Hankook-ilbo. Și-a demonstrat talentul excepțional încă de la începutul carierei sale, câștigând un concurs prestigios din Coreea și intrând prima la Școala Yewon. Yoonseo a fost selectată pentru concertul Kumho Gifted and Talented Concert și a susținut un recital, iar mai târziu a devenit o vedetă în ascensiune la Festivalul Internațional de Muzică, Music in Pyeongchang. A fost invitată să cânte în multe concerte, inclusiv concerte și concerte speciale la invitația reginei Belgiei. A cântat cu orchestre prestigioase, precum RBC & Seoul Arts High School Chamber Orchestra, Tokyo Prime Symphony Orchestra, Zurich Chamber Orchestra și Suwon Philharmonic Orchestra. De asemenea, Yoonseo a câștigat premiul al doilea la Concursul Internațional de Muzică HKGNA 2021 din Hong Kong.

Fiind una dintre cele mai promițătoare interprete din noua generație de vioară din Coreea, a studiat cu Kim Nam-yoon și Ju Young Baek și a absolvit Liceul de Arte din Seul. În prezent, studiază la Colegiul de Muzică al Universității Naționale din Seul.
Flautista Go-eun Shim, ale cărei eforturi constante de interpretare profundă și muzicalitate remarcabilă atrag atenția, a obținut licența la Universitatea de Muzică și Artă Interpretativă Mannheim din Germania și a absolvit Aufbaustudium cu cel mai mare punctaj unanim acordat de juriu. În timp ce studia în Germania, a participat la turnee în numeroase orașe în calitate de flautistă principală a Orchestrei Universității de Muzică și Arte Performative din Mannheim. (Heidelberg, Neustadt, Brombach, Ochsenhausen, Sinsheim). După absolvire, a fost flautista principală a Filarmonicii Kurpfalz și a Collegium Musikum.
Shim a fost selectată ca interpretă de excepție a Seminarului Wiermusik și a cântat în Wien’s Bösendorfer-Saal și, de asemenea, a fost selectată ca interpretă „next generation” la Festivalul de Muzică de Cameră Heidelberg din Germania.
Printre aparițiile sale recente se numără Concertul de Anul Nou de la Adunarea Națională, Festivalul de muzică contemporană Seong-hyeon Ahn, Festivalul internațional de muzică clasică Namdo, Festivalul de artă contemporană ACC, Festivalul de muzică și peisaje de după-amiază „afternoon scenery and music” de la Radio KBS, Festivalul de muzică Yul-seong Jeong (Hangzhou, China).
În prezent, Shim este membră a Cvartetului Briese, a Ansamblului K și profesoară de flaut la Liceul de Arte Jeon-nam.
Park Ji-young este harpistă și pianistă. Artista a absolvit Facultatea de Educație Muzicală din cadrul Colegiului de Educație al Universității Chosun din Coreea, specializarea pian, și a absolvit școala postuniversitară la aceeași universitate. De asemenea, a studiat harpa la un curs de interpretare la Colegiul de Muzică Musashino din Japonia. A fost lector la mai multe universități, inclusiv la Universitatea Națională de Educație din Gwangju și la Universitatea Nambu din Coreea, în calitate de pianistă.
A susținut mai multe concerte ca solistă (pian), inclusiv cu Orchestra de Cameră a Filarmonicii din Kyoto și cu o orchestră formată din membri ai Orchestrei Simfonice Yomiuri Nippon.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*