Comunitatea maghiară, plus valoare pentru județ

Comunitatea maghiară a adus mereu și va aduce în continuare, un plus valoare pentru județul Sibiu. Aceasta este concluzia principală a unei vizite efectuate miercuri în mai multe localități din județ, de către europarlamentarul Winkler Gyula.

Alex Pântea

📷Bethlendi Tamás www.facebook.com/bitsphoto/

Însoțit de către Deputatul Benedek Zacharie și Csaba Orosz, Președintele Organizației județene a UDMR, acesta a vizitat Ocna Sibiului, unde a participat la o întâlnire cu membrii comunității maghiare, iar ulterior biserica reformată din localitate, atestată în anul 1280. Pentru acest lăcaș de cult se dorește includerea într-un proiect de reabilitare, finanțat cu fonduri europene. Programul a cuprins o vizită la Mediaș, unde s-a discutat despre problemele comunității maghiare din municipiu și din împrejurimi, o vizită la Alma și ulterior o întâlnire la Casa Millenium cu formația de dansuri populare Gyöngyvirág.

📷Bethlendi Tamás www.facebook.com/bitsphoto/

„În județul Sibiu, după cum se știe, nu suntem foarte mulți maghiari, puțin peste 6.000, dar avem niște valori inestimabile din toate punctele de vedere. Putem discuta despre partea de construcție, iar un exemplu bun este Biserica reformată din Ocna Sibiului care are 800 ani și nu este unicat în județul Sibiu și care deservește comunitatea noastră. Tot așa putem discuta despre oameni, iar dacă stăm să ne gândim și în Mediaș cine sunt vârfurile comunității noastre, putem vedea că sunt profesioniști, specialiști, la locul de muncă sunt foarte respectați. Dacă ne uităm și la nivel de județ găsim același profesionalism. De aceea venim și spunem că noi, comunitatea maghiară din județul Sibiu, aducem în permanență județului o plus valoare, iar asta de sute de ani”, a explicat deputatul Benedek Zacharie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*