Comuna Hoghilag se pregătește pentru Sărbătoarea Tuberozelor. Își lansează și brand propriu: ”Poftim, din Hoghilag!”

La sfârșitul acestei săptămâni comuna Hoghilag va găzdui deja celebra Gală ”Hoghilag, Tărâmul Tuberozelor”. Totodată, comuna își va lansa și propriul brand de produse tradiționale locale: ”Poftim, din Hoghilag!”.

Sâmbătă și duminică sunteți așteptați la Hoghilag, să vă bucurați de mireasma tuberozelor, dar și să savurați o sărbătoare care a făcut celebră mica comună din  nordul Județului. Spre diferență de anii trecuți, data Galei ”Hoghilag, Tărâmul Tuberozelor” a fost schimbată, din cauza vremii. ”Temperaturile scăzute din primăvară au avut ca efect întârzâieri în răsărire și vegetație la tuberoze, în Comuna Hoghilag, Sibiu. Pentru a ne asigura că toți partcipanții la evenimentul nostru vor putea admira și achiziționa tuberoze în plin proces de înflorire, anul acesta vom organiza evenimentul în zilele de 19-20 august”, au transmis organizatorii evenimentului.

Mult așteptata sărbătoare vine și cu o serie de noutăți. Comuna își va lansa propriul brand de produse locale, denumit ”Poftim, din Hoghilag!”, și pregătește deschiderea unui magazin dedicat acestor produse, în turnul Bisericii Evanghelice.

”<<Poftim,din Hoghilag!>> este noul brand al comunității noastre. Sigla cu acest mesaj se va regăsi pe toate produsele noastre locale, produse care se vor putea achiziționa și de la magazinul asociației noastre. Magazinul se va deschide săptămâna viitoare (n.r. – în această săptămână) în turnul Bisericii Evanghelice”, anunță producătorii de tuberoze din localitate.

În același timp, lucrările pentru amenajarea magazinului. ”În aceste zile lucrăm și la refacerea spațiilor din turnul biserici noastre evanghelice. La parter vom inaugura curând magazinul Asociației Centrul de Excelență pentru Promovarea Comunei Hoghilag”, la primul nivel vom ”reînvia” camera slăninei iar la cel de al doilea nivel vom organiza o expoziție permanentă de arhitectura locală”, spune Nicolae Lazăr, primarul comunei Hoghilag.

Foto: Nicolae Lazăr

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*