Competiţie la Centrul Chinologic din Sibiu | FOTO

Centrul Chinologic din Sibiu a găzduit, săptămâna trecută, cea de-a 12-a ediţie a Campionatului Naţional de Dresaj al Câinilor de Serviciu din Ministerul de Interne.

Competiţia s-a desfăşurat în perioada 5-9 octombrie, la sediul Centrului, singura unitate de acest fel din România care pregăteşte echipe canine destinate structurilor subordonate Ministerului de Interne. În competiţie s-au înscris 29 de echipe specializate pe diferite categorii de servicii, din unităţile teritoriale a patru structuri subordonate MAI: Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. „Echipele canine au concurat în probe specifice pentru categorii de servicii: câine universal, detectare explozibil, detectare stupefiante şi – pentru prima dată în istoria acestei competiţii – căutare-salvare persoane”, a menționat comisarul şef de poliţie Viorel Salvador Caragea, directorul Centrului Chinologic Sibiu.

DSCN4008

În cadrul probelor competiţiei, şi-au dovedit abilităţile specifice categoriilor pentru care au concurat opt echipe canine la categoria detectare exploziv, nouă echipe la categoria „câine universal”, patru echipe la categoria căutare stupefiante şi opt echipe la categoria căutare-salvare persoane. Centrul Chinologic Sibiu a participat cu cinci echipe canine, două specializate pe detectarea explozibilului, două pe detectarea stupefiantelor şi un echipaj la categoria „câine universal”. De asemenea, Sibiul a fost reprezentat şi de un echipaj de căutare-salvate persoane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu.

DSCN4061

Festivitatea de premiere a câştigătorilor a avut loc joi după-amiază, de la ora 15, la sediul Centrului Chinologic, în prezența primarului interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a subprefectului Anca Lavinia Șandru și a mai multor reprezentanţi de marcă  ai administraţiei publice locale, şefi ai unor instituţii publice din judeţ şi şefi ai structurilor MAI.

(Margareta LUPU)


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*