Comisarii Gărzii de Mediu intră în grevă generală, după 8 ani de la ultimele majorări salariale

Miercuri, 10 mai, personalul Gărzii Naţionale de Mediu din toată țara declanşează greva generală pe termen nelimitat, manifestându-şi astfel nemulţumirea şi indignarea pentru inechitatea salarială care există în domeniul protecției mediului, potrivit unui comunicat de presă remis de Sindicatul Național al Gărzii de Mediu.

Sindicaliștii își doresc majorarea salariilor, care au rămas la nivelul din anul 2009, precum și îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. Ei au criticat Guvernul pentru că nu a ținut cont de recenta grevă de avertisment. Ca urmare, începând cu data de 10 mai, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Sibiu nu își va desfășura activitățile specifice și nu va lucra nici cu publicul.

„Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos.

Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar.

Reamintim că, în data de 26 aprilie, angajații Gărzii Naționale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru două ore, la nivel național, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legitime privind alinierea salariilor personalului GNM la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare, cât şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, ceea ce reprezintă în fapt revendicările noastre. Faptul că de la acea dată până în prezent, reprezentanții Guvernului nu şi-au manifestat dorinţa de a soluţiona problemele grave existente în cadrul sistemului nostru instituţional a dus la această stare de fapt.

Pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfășura activitățile specifice Gărzii Naționale de Mediu și nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din țară, fapt pentru care ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncționalitate”, a menționat Valentin Neagoe, președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor „Sed Lex”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*