Comandantul unităților franceze de la Cincu, în vizită la Sibiu

La finalul săptămânii trecute Sibiul a fost vizitat de o delegație de parlamentari francezi și consilieri regionali și departamentali, împreună cu primarul localității Bitche – localitatea de garnizoană a unuia dintre batalioanele franceze prezente la baza militară de la Cincu.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Delegația a fost condusă de Comandantul unităților franceze de la Cincu – colonelul Benoit Chrissement – și de un reprezentant al Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est al NATO din Sibiu.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

Oaspeții au fost primiți la sediul Primăriei de către primarul Astrid Fodor pentru un dialog pe tema orașului nostru, în care militarii francezi își petrec cu plăcere permisiile.

Foto: Facebook Primăria Municipiului Sibiu

„Au fost încântați de Sibiu, reușind să vadă centrul istoric în scurta vizită aici. Au fost curioși să afle despre specificul orașului, atmosfera și viața acestuia, dar și despre administrația Sibiului. Au întrebat și dacă prezența militarilor este resimțită în Sibiu și am subliniat că orașul nostru are o tradiție militară importantă, istorică, prin Academia Forțelor Terestre și prin Garnizoana Sibiu și că, deci, comunitatea este obișnuită cu prezența militară pe care o respectă și o apreciază. Am fost impresionată de grija cu care autoritățile franceze se interesează de impactul pe care prezența militarilor lor îl are în comunitățile locale – denotă respect, pe care Sibiul îl merită și îl dăruiește la rândul său tuturor celor care „îi trec pragul” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*