Colegiul Național „Andrei Șaguna” Sibiu. Oferta educațională pentru anul școlar 2024-2025, învățământ liceal

Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” se mândreşte cu un corp profesoral foarte bine pregătit, motivat pentru obţinerea de performanţe şcolare, rezultatele bune ale elevilor la examene, concursuri şi olimpiade fiind o mărturie în acest sens. Pregătirea profesională remarcabilă a acestor cadre didactice este dovedită prin numărul mare de distincţii, de numărul mare de profesori metodişti ai IŞJ Sibiu şi de profesori-mentori şi formatori regionali şi naţionali.

Pentru anul școlar 2024-2025, instituţia de învăţământ are următoarea ofertă educaţională, ciclul liceal, clasa a IX-a: 

Secţia română:

  • profil pedagogic, specializarea educator-învăţător (2 clase, 48 de elevi);
  • profil pedagogic, specializarea educator-puericultor (1 clasă, 24 de elevi);
  • profil umanist, specializarea filologie, bilingv-engleză (1 clasă, 26 de elevi).

Secţia germană:

  • profil pedagogic, specializarea educator-învăţător (1 clasă, 24 de elevi);
  • profil umanist, specializarea filologie (1 clasă, 26 de elevi).

Pentru admiterea la profilul pedagogic e necesară promovarea probelor de aptitudini (4 probe: de aptitudini fizice, artistice, muzicale, interviu).

Pentru admiterea la specializarea filologie, bilingv engleză  e necesară promovarea probelor de verificare a cunoștințelor de limba engleză (probă scrisă și probă orală).

Informații detaliate despre aceste probe eliminatorii pot fi aflate accesându-se site-ul școlii: http://www.cnandreisaguna.ro/admitere-liceu/

În anul şcolar viitor vor fi continuate proiectele locale,  naționale și internaţionale, schimburile de experienţă cu şcoli din Germania, schimburile de experiență cu colegii și licee pedagogice din țară, se vor iniţia alte programe şi proiecte educative la toate nivelurile. Pentru asemenea proiecte și activități, Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” a primit titlul de Şcoală Europeană încă din 2006.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*