Coldea: Resping categoric afirmaţiile făcute la adresa mea, sunt denigratoare şi fără fundament real

Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a declarat luni, la finalul audierii sale în Comisia parlamentară de control a Serviciului, că respinge „categoric” afirmaţiile făcute în spaţiul public la adresa sa, pe care le consideră „denigratoare şi lipsite de orice fundament real”.

„Am pus la dispoziţia Comisiei toate informaţiile solicitate şi am răspuns la întrebările adresate de fiecare membru al Comisiei la cele cinci puncte ale ordinii de zi. Am prezentat faptul că pe durata anului trecut, an puternic marcat de retorică electorală, atât instituţia cât şi conducerea SRI au acţionat în condiţii de deplină neutralitate şi echidistanţă politică, iar activitatea în relaţia cu reprezentanţii Justiţiei, Ministerului Public, fie că vorbim de Parchetul General, DNA sau DIICOT, s-a desfăşurat strict în limitele legii şi ale protocoalelor de cooperare. În ceea ce priveşte afirmaţiile publice din ultima perioadă, la adresa instituţiei şi a mea personal, după ce am răspuns tuturor întrebărilor am solicitat comisiei permisiunea de a mă retrage, astfel încât directorul general pentru securitate, cel care a iniţiat şi realizat verificarea internă, să poată prezenta în condiţii obiective informaţiile rezultate din această verificare şi să răspundă la întrebările comisiei”, a spus Coldea, informează Mediafax.

De asemenea, el a declarat că respinge acuzaţiile formulate la adresa sa, dar consideră că oricine ar avea informaţii despre încălcări ale legii trebuie să semnaleze acest lucru în justiţie sau Comisiei de control a SRI.

„Resping categoric afirmaţiile exprimate public la adresa SRI şi a mea, pe care le consider denigratoare şi lipsite de orice fundament real. Desigur, însă, cred că orice persoană responsabilă care consideră că are cunoştinţe despre posibilite încălcări ale legii sau regulamentelor SRI poate şi trebuie să se adreseze instituţiilor abilitate, respectiv Ministerului Public şi/sau, după caz, Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Am asigurat membrii comisiei, şi pe această cale îi asigur pe toţi cei care sunt interesaţi, că SRI îşi face datoria în continuare cu bună credinţă, la aceleaşi standarde de calitate şi legalitate, în interesul apărării siguranţei naţionale şi a cetăţenilor ei’, a mai declarat directorul interimar al SRI Florian Coldea.

Directorul interimar al SRI a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor privitoare la acuzaţiile Elenei Udrea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*