COD ROȘU de viscol puternic la munte! Țineți cont de recomandările pompierilor!

Meteorologii au emis astăzi o avertizare meteorologică COD ROȘU de viscol puternic în zonele montane, la peste 1800 de metri altitudine. Rafalele vântului vor fi de 140 – 160 km/h, viscol puternic, vizibilitate zero. Avertizarea este valabilă astăzi, până la ora 17.00.

Foto: Mesagerul de Sibiu

IGSU transmite mesaj RO alert pentru localitățile vizate.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență transmkite și câteva recomandări turiștilor și localnicillor:

  • Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
  • Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.
  • Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.
  • Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*