UPDATE. Cod portocaliu de vijelii, ploi și grindină în mai multe localități din județ. S-a emis RO-Alert

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu în data de 23 iunie, până la ora 15:30, vizând averse torențiale care vor acumula 30-40 l/mp, descărcări electrice, vijelie, posibil grindină.

foto: Mesagerul de Sibiu

Vor fi afectate în județușl Sibiu localitățile Sibiu, Cisnădie, Săliște, Rășinari, Șelimbăr, Jina, Miercurea Sibiului, Gura Râului, Orlat, Poiana Sibiului, Cristian, Sadu, Șura Mică, Tilișca, Poplaca, Apoldu de Jos, Râu Sadului.

ISU Sibiu a transmis mesaj RO-Alert pentru localitățile vizate de avertizarea meteorologică.

”Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme” a transmis ISU Sibiu.

UPDATE: Avertizare meteorologică COD ROȘU valabilă până la ora 15:50

Este preconizată grindină de medii și posibil mari dimensiuni, vijelie cu rafale de peste 90 km/h, averse torențiale ce pot cumula 30-40 l/mp ce vizează următoarele localități din județul Sibiu: Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Nocrich, Cârța, Marpod.

A fost transmis mesaj de avertizare RO-Alert pentru localitățile mai sus menționate.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*