Cod galben de prudență pe șosele! Ploaia crește riscul de accidente

Având în vedere prognoza meteo, care anunță instabilitate atmosferică accentuată, ploi și vijelii în cursul acestor zile, Poliția Sibiu atrage atenția șoferilor, dar și pietonilor cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive în trafic, în scopul reducerii riscului implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

FOTO: arhivă

Poliția vă îndeamnă să păstrați în mers o distanţă de siguranţă mai mare faţă de vehiculele dinainte, nu acţionați brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizați cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

IPJ: „Adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă sau udă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Folosiți luminile de întâlnire indiferent de categoria de drum pe care circulați sau distanța pe care o parcurgeți, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă generată de precipitații.

Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau sunteți foarte obosiți! Oboseala la volan este la fel de nocivă ca și conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În astfel de condiții, crește considerabil riscul de a adormi în timp ce conduceți sau de a avea reacții întârziate în situații extreme.

În condiţiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile”.

Pietonilor li se atrage atenția să se asigure înainte de a traversa partea carosabilă, să traverseze doar la culoarea verde a semaforului care le este destinat și să nu pătrundă pe carosabil decât după ce au observat că șoferii au oprit pentru a le acorda prioritate.

Și bicicliștii sunt atenționați să se deplaseze atent, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în intersecții.

IPJ: „Fiți prudenți și dați dovadă de responsabilitate! În trafic și nu numai!”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*